Kategorier: Alle - protocolo - universidades - investigação

af Aboutjurny Aboutjurny 4 år siden

209

Historia d'internet

Nos anos 60, Paul Baran propôs um sistema de comunicação descentralizado para resistir a ataques externos. Em 1969, Michel Elie ingressou na UCLA e se uniu ao projeto ARPANET, conectando universidades americanas para manter comunicações seguras em tempos de guerra.

Historia d'internet

Historia d'internet

1965

Es va connectar un ordinador TX2 a Massachusetts amb un Q-32 a Califòrnia mitjançant una línia telefònica commutada encara que de baixa velocitat i encara limitada. Va funcionar i permetia llavors treballar de forma connectada però, com és fàcil d'imaginar actualment, el sistema era inadequat.

1962

Paul Baran, investigador del Govern dels Estats Units, va presentar un sistema de comunicacions que, mitjançant computadores connectades a una xarxa descentralitzada, resultava immune a atacs externs.

1957

La URSS va llançar el primer satèl·lit artificial de la història, Sputnik 1, i, en aquest context, s'organitza als Estats Units l'Advanced Research Projects Agency (Agència de Projectes per a la Investigació Avançada de Estats Units) coneguda com a ARPA i vinculada al Departament de defensa.

1969

Michel Elie, considerat un dels pioners d'Internet, ingressa a la UCLA (Universitat de Califòrnia a Los Angeles) i s'incorpora a ARPA amb una beca d'investigació. A finals d'aquest any s'aconsegueix connectar l'ordinador de la UCLA amb una altra del SRI (Institut de Recerca de Stanford).
Poc després, ja eren quatre les universitats americanes interconnectades. Aquesta xarxa es va denominar ARPANET i l'objectiu d'aquest desenvolupament era mantenir les comunicacions en cas de guerra davant la situació d'incertesa i temor de moment. Va ser tota una revolució, ja que fins llavors només comptaven amb una xarxa centralitzada que es considerava molt insegura en cas de guerra perquè el sistema es podria bloquejar fàcilment.

1970

ARPANET es consolida. Ray Tomlinson estableix les bases per al que actualment es coneix com a correu electrònic.

1972

Ja integrava 50 universitats i centres de recerca que estaven distribuïts per Estats Units. Un any després, ARPANET ja va establir connexions amb altres països com Anglaterra i Noruega.
Amb l'auge de la comercialització d'ordinadors, el nombre d'ordinadors connectats va anar augmentant i a partir dels anys vuitanta van aparèixer altres xarxes el que, com podem imaginar, va provocar el caos per la gran varietat de formats dels ordinadors connectats. Un cop s'unifica i es consolida, neix Internet.

1983

És l'any 1983 el que normalment es marca com l'any en què «va néixer Internet». Va ser llavors quan el Departament de Defensa dels Estats Units va decidir fer servir el protocol TCP / IP a la seva xarxa Arpanet creant així la xarxa Arpa Internet. Amb el pas dels anys es va quedar amb el nom d'únicament «Internet».