Kategorier: Alle - tribunal - avaluació

af Elsa Reig 14 år siden

342

Normativa UPF

La normativa establecida por la UPF el 9 de julio de 2008 aborda diversos aspectos claves del proceso de evaluación de los aprendizajes. Los profesores tienen la obligación de conservar los exámenes y otros documentos relevantes para la calificación, siguiendo las instrucciones del archivo de la universidad.

Normativa UPF

Normativa UPF

Acord del Consell de Govern de 9 de juliol del 2008

Disposicions

Disposició transitòria segona. Règim especial d'incompatibilitats

Els estudis oficials de grau de la Universitat Pompeu Fabra no es poden cursar simultàniament a la Universitat amb els estudis regulats pel Reial Decret 1497/1987 als quals substitueixen.

Disposició transitòria primera. Comissió de Reconeixement de Crèdits Acadèmics

Mentre la Universitat imparteixi ensenyaments oficials de primer i segon cicle de llicenciatura, diplomatura i enginyeria vigents o en procés d'extinció, la Comissió de Reconeixement de Crèdits Acadèmics assumeix les funcions de la Comissió de Convalidacions aprovada per acord de la Junta de Govern de 17 de maig del 2000, modificada per acords del Consell de Govern de 2 de maig del 2007, de 18 de juliol del 2007 i de 3 d'octubre del 2007.

Disposició addicional primera. Centres adscrits

Les sol·licituds de reconeixement de crèdits, de reconeixement acadèmic d'activitats, de reincorporació a la Universitat i d'altres tràmits formulats pels estudiants dels centres d'ensenyament superior adscrits a la Universitat Pompeu Fabra que, d'acord amb aquesta normativa, correspon de resoldre al degà o degana o director o directora de centre o estudi, seran resoltes per l'òrgan designat pels centres adscrits.

Article 7. Transferència de crèdits

7.2. Procediment i constància a l'expedient de l'estudiant
Prèvia sol·licitud de l'estudiant adreçada al/a la cap de la secretaria del centre on s'imparteixen els seus estudis, aquest pot sol·licitar la transferència de crèdits al seu expedient acadèmic acreditant-los mitjançant els certificats acadèmics expedits per la Universitat corresponent. Addicionalment, l'estudiant ha de signar una declaració conforme els estudis dels quals sol·licita la transferència de crèdits no han conduït a l'obtenció d'un títol oficial i si es troba fent algun altre estudi oficial simultàniament. L'estudiant és el responsable de comunicar a la Universitat qualsevol variació respecte d'aquestes declaracions. Un cop comprovada l'adequació de la sol·licitud al que estableix la normativa, la secretaria incorporarà els crèdits en l'expedient de l'estudiant.
7.1. Concepte
La transferència de crèdits consisteix en la inclusió en l'expedient acadèmic de l'estudiant dels crèdits obtinguts en estudis oficials cursats amb anterioritat, a la UPF o en una altra universitat, que no hagin conduït a l'obtenció d'un títol oficial.

Article 6. Permanència

El règim de permanència que s'aplica als estudiants dels ensenyaments de grau és l'aprovat pel Consell Social, a proposta del Consell de Govern.

Article 5. Modalitats de dedicació a l'estudi

La Universitat regularà les modalitats de dedicació a l'estudi. Correspon al Consell de Govern aprovar la normativa específica, que en tot cas ha de preveure la dedicació a temps parcial.

Article 4. Matrícula

4.8. Devolucions
La Universitat retornarà l'import de la matrícula quan l'estudiant sigui beneficiari d'un ajut a l'estudi de caràcter general amb posterioritat al pagament d'aquella o en casos de liquidacions a favor dels estudiants, sempre que l'estudiant ho sol·liciti abans del 31 de maig del curs acadèmic corresponent.
4.7. Renúncia a la matrícula
L'estudiant pot renunciar, amb data límit de 30 de novembre, a la matrícula. La renúncia ha de ser acceptada per la Universitat, si bé té efectes des de la data de la renúncia. L'acceptació de la renúncia de la matrícula té els mateixos efectes que si l'estudiant no s'hagués matriculat. La renúncia a la matrícula per part de l'estudiant no en comporta la devolució de l'import, llevat que aquesta renúncia respongui a una reassignació de places dins el procés de preinscripció, d'acord amb la normativa aplicable.
4.6. Obligatorietat de matrícula
4.6.3. El nombre d'estudiants per assignatura no pot ser inferior a 20. Excepcionalment, el rector o rectora, o vicerector o vicerectora en qui delegui, pot autoritzar que s'imparteixi una assignatura amb un nombre inferior d'estudiants.
4.6.2. L'oferta d'assignatures optatives vincula la Universitat per un curs acadèmic.
4.6.1. Els estudiants de primer curs s'han de matricular obligatòriament de tots els crèdits de primer curs, i d'acord amb les modalitats de dedicació a l'estudi que reguli la Universitat. En el moment de formalitzar la matrícula els estudiants han d'incloure obligatòriament, juntament amb els crèdits dels quals es matriculin per primera vegada, tots els crèdits de formació bàsica i obligatoris que no hagin superat.
4.5. Bonificacions i exempcions
Els estudiants que siguin beneficiaris d'alguna bonificació o exempció de pagament de la matrícula previstes a la normativa vigent ho han d'acreditar abans de formalitzar la matrícula. Les condicions que donen dret a les bonificacions i exempcions en els preus s'han de complir en la data d'inici de la prestació de l'activitat acadèmica.
4.4. Pagament
4.4.3. La Universitat exigirà com a condició prèvia de matrícula, d'expedició de títols, de certificats o de gestió de trasllats, el pagament de les quantitats pendents per matrícules d'ensenyaments conduents a l'obtenció de títols oficials de cursos acadèmics anteriors i simultanis en qualsevol universitat o centre al qual sigui d'aplicació la normativa per la qual es fixen els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya que aprovi la Generalitat de Catalunya.
4.4.2. El fet de no pagar la matrícula o algun dels seus fraccionaments en els terminis establerts per la Universitat pot donar lloc a la suspensió temporal dels drets de l'estudiant i, si escau, a l'anul·lació de la matrícula i dels efectes que aquesta hagi produït, sense dret a cap reintegrament. La suspensió temporal de drets no afecta el règim de permanència, de manera que seran comptabilitzades les convocatòries corresponents.
4.4.1. El pagament dels preus públics corresponents als crèdits matriculats es pot fer efectiu en una sola vegada, en el termini de set dies des de la formalització de la sol·licitud de matrícula, per domiciliació bancària o mitjançant l'ingrés en efectiu al compte corrent que determini la Universitat, o bé fraccionadament per domiciliació bancària, en dos terminis similars de pagament. En aquest cas, el primer termini es descomptarà del compte que hagi indicat l'estudiant en la matrícula al llarg del mes de la formalització de la seva sol·licitud i, el segon, al llarg de la segona quinzena del mes de desembre.
4.3. Preus
L'import de matrícula que han d'abonar els estudiants és el que resulta d'aplicar els preus públics aprovats per la Generalitat de Catalunya. La Universitat, en l'àmbit de les seves competències, pot establir preus per altres conceptes, que han de ser aprovats pel Consell Social. Els estudiants han d'abonar l'import de l'assegurança escolar sempre que estiguin compresos en el camp d'aplicació d'aquesta.
4.2. Modificacions de matrícula
La Universitat estableix abans de l'inici del curs acadèmic els terminis de modificació de les sol·licituds de matrícula. Les sol·licituds presentades fora dels terminis fixats no s'admetran a tràmit.
4.1. Procediment
L'estudiant ha de formalitzar la sol·licitud de matriculació als ensenyaments de grau dins els terminis fixats per la Universitat. L'acceptació de la sol·licitud per part de la Universitat està condicionada a la veracitat de les dades consignades en la sol·licitud, al compliment per part de l'estudiant dels requisits establerts a la normativa vigent per accedir als ensenyaments de grau i al pagament complet del corresponent preu públic en la forma i el termini establerts. Una vegada feta la matrícula es lliura a l'estudiant una targeta que l'identifica com a estudiant de la UPF.

Article 3. Reincorporació

3.3. Notificació i règim de recursos
La secretaria de centre o estudi notificarà les resolucions a les persones interessades. Contra aquestes resolucions es pot interposar, en el termini d'un mes, recurs d'alçada davant el rector o rectora.
3.2. Resolució
3.2.3. No és procedent la readmissió a plans d'estudis extingits.
3.2.2. Per obtenir la reincorporació, l'òrgan competent farà una valoració de l'expedient acadèmic dels estudis abandonats de la UPF, així com de les motivacions exposades a la sol·licitud, i tindrà en compte l'oferta i la demanda de places existents dels estudis objectes de sol·licitud.
3.2.1. L'òrgan competent per resoldre les sol·licituds és el degà o degana o director o directora del centre o estudi.
3.1. Sol·licitud
3.1.5. Les sol·licituds s'han de presentar al Punt d'Informació a l'Estudiant, adreçades al degà o degana, director o directora de centre o estudi, en el termini comprès entre l'1 i el 10 de juliol.
3.1.3. En tots dos casos, l'estudiant ha de presentar la documentació acreditativa dels motius pels quals sol·licita la readmissió, acompanyada d'un certificat acadèmic dels estudis als quals es vol incorporar. És requisit imprescindible no haver exhaurit en cap cas el règim de permanència de la UPF.
3.1.2. Els estudiants que no hagin formalitzat la matrícula durant dos cursos consecutius i que vulguin reprendre els estudis abandonats han de sol·licitar la readmissió i obtenir la resolució favorable del degà o degana o director o directora.
3.1.1. Els estudiants que hagin abandonat els estudis a la Universitat Pompeu Fabra perquè hagin sol·licitat, anteriorment, el trasllat d'expedient a una altra universitat i que vulguin reprendre els estudis abandonats, han de sol·licitar la readmissió i obtenir-ne la resolució favorable.

Article 2. Admissió

La Universitat regularà el procediment per admetre els estudiants que vulguin continuar a la UPF els mateixos estudis o equivalents iniciats en una altra universitat.

Article 15. Expedició de títols oficials i del Suplement Europeu al Títol

Es pot sol·licitar el títol oficial de grau i el Suplement Europeu al Títol una vegada superats els crèdits necessaris per obtenir-lo. La sol·licitud es pot presentar en qualsevol moment, adreçada al servei competent en la matèria de gestió acadèmica.

Article 14. Extinció de plans d'estudis

14.2. Una vegada esgotat el termini indicat al punt anterior, els estudiants que desitgin continuar els estudis han de fer-ho presentant la sol·licitud d'adaptació als nous plans d'estudis al Punt d'Informació a l'Estudiant, adreçada al Deganat o Direcció dels estudis, abans de l'1 de setembre del curs en el qual s'ha de produir la incorporació al nou pla d'estudis.
14.1. Quan s'aprovin plans d'ensenyaments de grau que substitueixin d'altres també de grau, aquests darrers s'extingiran temporalment curs per curs. Una vegada extingits tots els cursos, l'estudiant té dret a examinar-se durant els dos anys acadèmics immediatament consecutius en les convocatòries que tingui establertes la Universitat, i sempre que la normativa acadèmica vigent no li ho impedeixi.

Article 13. Incorporació a l'expedient acadèmic

Tots els crèdits matriculats s'incorporaran a l'expedient de l'estudiant.

Un cop superats els requisits mínims per obtenir el títol de grau no s'incorporaran a l'expedient de l'estudiant aquelles assignatures optatives que no hagi superat.

Article 12. Qualificacions

12.3. Certificació de les qualificacions a l'expedient acadèmic
b) En els certificats acadèmics es consignarà la mitjana de l'expedient.
a) La certificació de l'expedient acadèmic inclourà la informació de qualificacions d'acord amb les especificacions establertes en els apartats anteriors d'aquesta normativa.
12.2. Valoració dels expedients acadèmics
12.2.2. Obtenció de la mitjana de l'expedient acadèmic en cas de diversos sistemes de qualificació.

Quan en un mateix expedient acadèmic es reflecteixi la utilització de diversos sistemes de qualificació (quantitatius i qualitatius) o en aquells processos de concurrència competitiva en què els expedients acadèmics dels estudiants no presentin els mateixos sistemes de qualificació, als efectes d'homogeneïtzar la valoració dels expedients acadèmics dels estudiants, s'utilitzarà necessàriament l'escala numèrica següent:

Per obtenir la mitjana de l'expedient acadèmic es farà servir l'escala numèrica corresponent a la 'qualificació global de titulat o titulada establerta en el punt 4.5 dels annexos I i II del Reial Decret 1.044/2003, i la fórmula que s'hi estableix per ponderar el valor de cada assignatura o curs respecte del total de les que integren l'expedient, d'acord amb els criteris següents:

- Les qualificacions numèriques de les assignatures o cursos s'obtindran d'acord amb la taula d'equivalències següent:

Qualificació Equivalència en punts

5,0-6,9 - Aprovat 1

7,0-8,9 - Notable 2

9,0-10 - Excel·lent 3

9,0-10 - Excel·lent amb menció de matrícula d'honor 4

- Els crèdits reconeguts tenen l'equivalència en punts corresponent a la qualificació obtinguda en el centre o estudi de procedència.

- No es computen els crèdits reconeguts sense qualificació, els crèdits transferits, aquells que estiguin qualificats amb "apte/a" i tots aquells que continguin qualsevol altra expressió.

- Es ponderarà la qualificació de cada assignatura o curs superat en funció del nombre de crèdits que l'integrin, d'acord amb la fórmula següent:

V = P x Nca / NCs, en què V = valor ponderat de l'assignatura o del curs, P = puntuació de cada assignatura o curs d'acord amb la taula d'equivalència, NCa = nombre de crèdits que integren l'assignatura o el curs i NCs = nombre total de crèdits superats.

- La nota mitjana de l'expedient s'obté mitjançant la suma del valor ponderat de totes les assignatures o cursos superats.

12.2.1. Obtenció de la mitjana de l'expedient acadèmic La mitjana de l'expedient acadèmic de cada estudiant s'obté d'acord amb la fórmula establerta en el Reial Decret 1125/2003, de 5 de setembre, sens perjudici del que disposa l'apartat següent.
12.1. L'estudiant ha de ser avaluat i qualificat, d'acord amb el que s'especifica en el pla docent i segons la normativa vigent. Els resultats obtinguts pels estudiants s'expressen en qualificacions numèriques d'acord amb l'escala establerta al Reial Decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial i validesa a tot el territori nacional.

Article 11. Avaluació dels aprenentatges

11.5. Conservació de les proves d'avaluació
Per tal d'assegurar la possibilitat de revisar les qualificacions, els professors han de conservar els exàmens o documents base de la qualificació (treballs i altra documentació que serveixen per a la qualificació) d'acord amb la Instrucció de l'Arxiu de la Universitat sobre eliminació d'aquests documents.
11.4. Revisió de qualificacions
11.4.2. En esgotar aquest procés, l'estudiant pot presentar una reclamació adreçada al degà o degana o al director directora de centre o estudi, dins del termini de set dies naturals, a comptar des de la data de publicació de les actes definitives. El degà o degana o el director o directora de centre o estudi nomenarà un tribunal, que resoldrà la reclamació. Aquest tribunal, únic per centre o estudi i convocatòria, estarà format per tres professors, que seran substituïts per un suplent pel que fa a la revisió de qualificacions d'assignatures de les que siguin responsables. Abans d'emetre la resolució, el tribunal ha d'escoltar el professor o professora responsable de l'assignatura. El tribunal resoldrà totes les sol·licituds de revisió de qualificacions en el termini de deu dies, a comptar des de la data de sol·licitud de l'estudiant, i la seva resolució exhaurirà la via administrativa.
11.4.1. L'estudiant té dret a la revisió de la qualificació, de totes les proves, dels treballs i dels exercicis que realitzi, tant parcials com finals, davant el/la docent responsable de l'assignatura. Aquesta revisió es farà el dia i l'hora indicats pel professor o professora responsable de l'assignatura en fer públiques les qualificacions provisionals. El resultat es farà públic amb la publicació de les actes definitives.
11.3. Règim d'avaluació final
L'avaluació final ha de poder acreditar la superació dels objectius declarats de l'assignatura de la mateixa manera que l'avaluació continuada. L'avaluació final, tant oral com escrita, ha de fer-se dins del període fixat per a aquesta finalitat en el calendari acadèmic. L'avaluació final es farà d'acord amb el previst al Pla Docent de l'Assignatura. Pot consistir en una prova o/i en la presentació de treballs. Si les característiques de l'assignatura ho fan necessari, pot ser requisit per tenir l'opció d'avaluació única l'assistència a determinades activitats presencials (pràctiques, seminaris) especificades en el Pla Docent de l'Assignatura. Les proves orals seran organitzades i avaluades per un tribunal format per tres professors, que seran designats pel degà o degana o director o directora del centre o estudi.
11.2. Règim de l'avaluació continuada
11.2.3. Avaluació Els mecanismes d'avaluació continuada emprats en el període lectiu de classes poden tenir un pes, a efectes d'avaluació final, d'entre el 50 i el 100% del total de l'avaluació. D'acord amb el Pla Docent de l'Assignatura l'avaluació continuada pot ser completada per una avaluació final en el marc del període fixat en el calendari acadèmic de la Universitat. L'estudiant rebrà periòdicament informació dels resultats obtinguts en les activitats que configurin el conjunt de l'avaluació continuada. A tal efecte, per difondre-la s'empraran els mecanismes previstos en el Pla Docent de l'Assignatura.
11.2.2. Contingut Les assignatures que integrin sistemes d'avaluació continuada especificaran un mínim de tres fonts d'avaluació, així com els mecanismes i els indicadors del progrés i de l'assoliment dels aprenentatges, la temporització prevista, els criteris per avaluar cada una de les activitats i el seu pes en el còmput global de la qualificació de l'assignatura.
11.2.1. Concepte S'entén per avaluació continuada el conjunt de processos, instruments i estratègies didàctiques definides en el Pla Docent de l'Assignatura aplicables de manera progressiva i integrada al llarg del procés d'ensenyament-aprenentatge d'aquesta. Les evidències recollides han de facilitar a estudiants i docents indicadors significatius i periòdics sobre l'evolució i el progrés en l'assoliment dels continguts i de les competències que s'hagin expressat com a objectius d'aprenentatge de l'assignatura.
11.1. Mètodes
La verificació dels coneixements dels estudiants es pot fer mitjançant un procés d'avaluació continuada o bé mitjançant avaluació final. Les seves característiques s'estableixen en el pla docent de l'assignatura i es comunicaran als estudiants a l'inici de cada període acadèmic.

Article 10. Règim de convocatòries

10.4. Anul·lació de convocatòria

En les situacions en què l'estudiant prevegi que no superarà l'avaluació d'una assignatura i per evitar exhaurir convocatòria, cal que aquest ho comuniqui per escrit al degà o degana o director o directora dels seus estudis com a màxim el darrer dia de classes de cada trimestre, d'acord amb el calendari acadèmic del curs.

A l'inici de cada curs, la Universitat publicarà els terminis per sol·licitar l'anul·lació de les convocatòries.

Es pot demanar l'anul·lació d'una convocatòria d'avaluació durant els set dies posteriors a la data de realització de l'avaluació final d'aquesta, sempre que la manca de presentació respongui a una causa de força major imprevisible. La sol·licitud es formularà mitjançant un escrit raonat, que s'ha de presentar a la secretaria dels estudis. La sol·licitud serà resolta pel degà o degana.

10.3. Tribunal d'avaluació

Els estudiants poden sol·licitar a la secretaria del centre on s'imparteixen els seus estudis, des de quinze dies després de l'inici del trimestre fins a quinze dies abans de la data de realització de l'avaluació final, que la seva avaluació pel que fa a la darrera convocatòria ordinària i, si escau, a la convocatòria extraordinària d'avaluació, sigui feta per un tribunal.

El nomenament del tribunal correspon al degà o degana o director o directora del centre o estudi corresponent. El tribunal ha d'aplicar el sistema d'avaluació establert amb caràcter general per a l'assignatura corresponent.

10.2. Sol·licitud de convocatòria extraordinària

En el cas que el Consell Social prevegi una convocatòria extraordinària, l'estudiant ha d'adreçar la sol·licitud al rector o rectora, i adjuntar-hi la justificació documental dels motius en què fonamenti la sol·licitud, en el termini de quinze dies des que es publiquin les qualificacions definitives.

Correspon al rector o rectora, a proposta del Consell Social, la resolució de les sol·licituds, i es poden establir en la mateixa resolució, en el cas que sigui favorable, les condicions acadèmiques amb què s'autoritza la matrícula de l'estudiant.

10.1. Nombre de convocatòries d'avaluació per assignatura i curs acadèmic.

El Consell Social és l'òrgan competent per regular el nombre total de convocatòries per assignatura.

El màxim de convocatòries per assignatura i curs acadèmic és de dues.

La primera convocatòria té lloc al final del període lectiu en què s'ha impartit l'assignatura, i la segona convocatòria es fa en un segon període d'avaluació, que es fixa en el calendari acadèmic de cada curs

Article 9. Reconeixement acadèmic d'activitats

La Universitat regularà els criteris per al reconeixement acadèmic en crèdits per haver participat en activitats universitàries culturals, esportives, de representació estudiantil, solidàries i de cooperació fins a un màxim de 6 crèdits del total del pla d'estudis cursat per l'estudiant.

Article 8. Reconeixement de crèdits

8.10. Comissió de Reconeixement de Crèdits Acadèmics
8.10.2. La Comissió de Reconeixement de Crèdits Acadèmics està composta pels membres següents: - President o presidenta: el rector o rectora o vicerector o vicerectora en qui delegui. - Vocals: cinc professors designats pel Consell de Govern. - Secretari o secretària: el/la cap del servei competent en matèria de gestió acadèmica.
8.10.1. La Comissió de Reconeixement de Crèdits Acadèmics és l'òrgan competent per analitzar els criteris de reconeixement de crèdits; establir taules d'equivalències, principalment entre ensenyaments de la mateixa Universitat; així com informar preceptivament, amb caràcter no vinculant, dels recursos interposats en aquesta matèria.
8.9. Preu
8.9.2. Els estudiants de nou ingrés que sol·licitin el reconeixement de crèdits entre l'1 i el 20 de setembre satisfaran el preu ordinari i, una vegada resolta la sol·licitud, podran sol·licitar la devolució dels imports corresponents dins el termini previst a la normativa de la Universitat.
8.9.1. Únicament s'aplicarà el preu per reconeixement previst a la normativa de preus públics aprovada per la Generalitat de Catalunya als estudiants que hagin sol·licitat el reconeixement de crèdits abans de matricular-se de l'assignatura corresponent. En la resta de casos s'aplicarà el preu ordinari que estableixi la mateixa normativa.
8.8. Constància a l'expedient acadèmic
8.8.2. Els crèdits que es reconeguin es faran constar a l'expedient de l'estudiant d'acord amb el que estableix la normativa legal de qualificacions vigent en el moment de l'esmentat reconeixement de crèdits.
8.8.1. El reconeixement de crèdits obtingut figurarà a l'expedient de l'estudiant sempre que compleixi els requisits fixats en el pla d'estudis i la normativa acadèmica vigent.
8.7. Resolució de les sol·licituds
8.7.4. Les resolucions adoptades pels degans o directors es traslladaran a efectes informatius a la Comissió de Reconeixement de Crèdits Acadèmics prevista a l'apartat 10 d'aquest article.
8.7.3. La secretaria de centre o estudi notificarà les resolucions a les persones interessades. Contra aquestes resolucions es pot interposar, en el termini d'un mes, recurs d'alçada davant el rector o rectora.
8.7.2. En el cas que la sol·licitud inclogui crèdits ja convalidats, reconeguts o adaptats, l'òrgan competent resoldrà tenint en compte els continguts que van donar lloc a l'acte original de reconeixement d'equivalència acadèmica, per la qual cosa s'ha d'aportar la documentació corresponent.
8.7.1. L'òrgan competent per resoldre les sol·licituds és el degà o degana o director o directora del centre o estudi.
8.6. Documentació
8.6.3. Documents expedits a l'estranger

Els documents expedits a l'estranger han de complir els requisits següents:

a. Han de ser oficials i estar expedits per les autoritats competents per fer-ho, d'acord amb l'ordenament jurídic del país de què es tracti.

b. Han de presentar-se legalitzats per via diplomàtica o, en el seu cas, mitjançant postil·la del conveni de la Haia. Aquest requisit no s'exigeix als documents expedits per les autoritats dels estats membres de la Unió Europea o signataris de l'acord sobre l'Espai Econòmic Europeu.

c. Han d'anar acompanyats, si escau, de la corresponent traducció oficial al castellà o al català.

8.6.2. Reconeixement de la resta de crèdits

En el moment de fer la sol·licitud cal presentar la documentació següent, si bé la secretaria del centre o estudi pot requerir a l'interessat la documentació addicional necessària per resoldre la sol·licitud de reconeixement:

- Imprès de sol·licitud que expressi el detall de les assignatures de les quals es demana el reconeixement de crèdits. Atès que demanar el reconeixement de crèdits ja cursats és una opció de l'estudiant, que sempre pot optar per cursar normalment les assignatures del seu pla d'estudis, no es pot reconèixer cap supòsit que no hagi estat expressament sol·licitat.

- Certificat acadèmic en què constin les assignatures, el tipus, el nombre de crèdits i la qualificació obtinguda. Si l'estudiant ha cursat els ensenyaments d'origen a la Universitat Pompeu Fabra, no cal presentar aquest document.

- Document acreditatiu del pla d'estudis cursat, degudament segellat pel centre corresponent. Si l'estudiant ha cursat els ensenyaments d'origen a la Universitat Pompeu Fabra, no cal presentar aquest document.

- Fotocòpia del pla docent o del programa de les assignatures cursades, degudament segellat pel centre corresponent. Si l'estudiant ha cursat els ensenyaments d'origen a la Universitat Pompeu Fabra, no cal presentar aquest document.

- Resguard del pagament del preu públic per la sol·licitud d'estudi de reconeixement.

8.6.1. Reconeixement de matèries de formació bàsiques

En el moment de fer la sol·licitud cal presentar la documentació següent, si bé la secretaria del centre o estudi pot requerir a l'interessat la documentació addicional necessària per resoldre la sol·licitud de reconeixement:

- Imprès de sol·licitud que expressi el detall de les assignatures de matèries bàsiques cursades.

- Certificat acadèmic en què constin les assignatures, el tipus, el nombre de crèdits i la qualificació obtinguda. Si l'estudiant ha cursat els ensenyaments de grau d'origen a la Universitat Pompeu Fabra, no cal presentar aquest document.

- Document acreditatiu del pla d'estudis cursat, degudament segellat pel centre corresponent, en què consti la branca de coneixement de l'ensenyament i de les matèries bàsiques. Si l'estudiant ha cursat els ensenyaments de grau d'origen a la Universitat Pompeu Fabra, no cal presentar aquest document.

- Resguard del pagament del preu públic per la sol·licitud d'estudi de reconeixement.

8.5. Lloc i terminis de presentació
Les sol·licituds s'han de presentar al Punt d'Informació a l'Estudiant, adreçades al degà o degana o directors de centre o estudi, en els terminis següents: - Les sol·licituds dels alumnes matriculats a uns ensenyaments a la Universitat Pompeu Fabra es poden presentar des de l'inici de curs fins al 31 de maig. - Les sol·licituds dels alumnes de nou ingrés als ensenyaments s'han de presentar en el termini comprès entre l'1 i el 20 de setembre, sens perjudici del que es prevegi per a les sol·licituds d'admissió directa.
8.4. Requisits dels sol·licitants
Les persones sol·licitants han d'acreditar haver obtingut plaça als ensenyaments de grau per als quals sol·liciten el reconeixement.
8.3. Reconeixement d'estudis estrangers
8.3.3. No són objecte de reconeixement els títols o ensenyaments estrangers següents

c. Els títols que ja hagin estat homologats a Espanya, o els ensenyaments superats per obtenir-los que ja hagin estat objecte de reconeixement per continuar estudis a Espanya.

b. Els corresponents a ensenyaments estrangers seguits, totalment o en part, a Espanya, quan els centres no tinguin l'autorització preceptiva per impartir aquests ensenyaments, o bé quan els ensenyaments sancionats pel títol estranger no estiguin efectivament implantats a la universitat o institució d'educació superior estrangera en el moment en què aquesta va expedir-ne el títol, d'acord amb el que estableix l'article 86 de la Llei Orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats. No obstant això, quan aquestes circumstàncies afectin només una part dels ensenyaments fets, els ensenyaments parcials que no hi incorrin poden ser objecte de reconeixement, si escau.

a. Els que no tinguin validesa acadèmica oficial al país d'origen.

8.3.2. Els estudiants poden sol·licitar el reconeixement d'ensenyaments estrangers quan

c. Quan, després d'haver sol·licitat l'homologació del títol estranger, aquesta hagi estat denegada, sempre que la denegació no s'hagi fonamentat en una de les causes que es detallen al punt següent d'aquesta normativa.

b. Els ensenyaments hagin finalitzat amb l'obtenció del títol estranger i l'interessat no n'hagi sol·licitat l'homologació per un títol universitari oficial espanyol.

a. Els ensenyaments realitzats d'acord amb un sistema estranger no hagin finalitzat amb l'obtenció del títol de validesa acadèmica oficial corresponent.

8.3.1. Poden ser objecte de reconeixement els ensenyaments estrangers per ensenyaments parcials de grau de la Universitat Pompeu Fabra, d'acord amb el que s'estableix en aquesta normativa.
8.2. Matèries i assignatures objecte de reconeixement
8.2.3. La resta dels crèdits poden ser reconeguts per la universitat tenint en compte l'adequació entre les competències i els coneixements associats a les restants matèries cursades per l'estudiant i els previstos en el pla d'estudis o bé que tinguin caràcter transversal.
8.2.2. Si els ensenyaments als quals s'accedeix pertanyen a una branca de coneixement diferent: Tots els crèdits de formació bàsica que corresponen a matèries de la branca de coneixement de l'estudi de destinació, superats en els ensenyaments previs, seran objecte de reconeixement en els nous ensenyaments.
8.2.1. Si els ensenyaments als quals s'accedeix pertanyen a la mateixa branca de coneixement

b. En cas que la formació bàsica superada en els estudis d'origen no guardi concordança entre les competències i els coneixements associats a les matèries dels ensenyaments de destinació es pot proposar el reconeixement per altres crèdits de la titulació, i es requerirà que la persona interessada cursi la formació bàsica dels nous ensenyaments.

a. Tots els crèdits de formació bàsica que corresponen a matèries de la mateixa branca superats en els ensenyaments d'origen seran objecte de reconeixement en els nous ensenyaments.

8.1. Concepte
El reconeixement de crèdits consisteix en l'acceptació per part de la Universitat Pompeu Fabra dels crèdits que, havent estat obtinguts en uns estudis oficials, en la mateixa o en una altra Universitat, són computats en estudis diferents a efectes d'obtenir un títol oficial.

Article 1. Àmbit d'aplicació

Aquesta normativa és d'aplicació als ensenyaments de grau regits pel Reial Decret 1393/2007, de 29 d'octubre, que estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials.