Metode care pot fi aplicate la curs
La începutul și la finalul cursului: Știu-vreau să știu-am învățat
Această metodă presupune crearea unui tabel care să cuprindă trei coloane. Referitor la o tema dată, studenții stabilesc ceea ce cunosc deja, ce ar dori să știe, iar la sfarșitul activității ceea ce au învățat. Tot în încheiere se poate constata dacă sunt întrebări la care nu s-a găsit răspuns sau răspunsuri pentru care nu s-au pus întrebări. (Googledocs)
La finalul cursului: Rezumă într-o singură frază
Instructorul le cere studenților să sumarizeze ideea centrală a unui conținut într-o singură frază care să includă cine/ce/ când/unde/de ce/cum, într-o formă creativă (Googledocs, Menti)
În timpul cursului
Studenții vizionează un material video (relativ scurt, 5-7 minute, în limba română sau cu subtitrare, de ex. Ted Talk) sau analizează un exemplu concret, un articol (orice material relevant pentru curs) și, în baza unei fișe de lucru cu întrebări, analizează materialul individual și apoi discută ideile în grupul mare.
exemple
Note:
În timpul cursului: Pictionary
Instructorul noteză pe bilețele concepte importante (pe Jamboard, bilete colorate cu numere). Un student va alege un număr și va trebui să reprezinte grafic printr-o imagine (Unsplash, Pixabay). Restul grupului are sarcina de a recunoaște despre ce este vorba (Google meet).
Varianta adaptata
Mijloace utile/platforme
Alte idei