Catégories : Tous - educație - activități

par Palamariu Andrei Il y a 12 années

463

Scoala de vara la tara

Într-o școală de vară de la țară, copiii sunt încurajați să-și descopere și să-și dezvolte talentul artistic în mod liber, fără a se teme de greșeli. Fiecare copil este văzut ca un individ unic, cu calități speciale, care necesită un mediu potrivit pentru a-și descoperi și dezvolta pasiunile.

Scoala de vara la tara

Scoala de vara la tara

Exmple the activotati

Invatat retete simple: cozonac, mamaliga, gem
Scoala de dimineata in natura pentur mediu inonjurator
Activotatii la apa: scladat, spalat, macinat la moara
Curs de fotografie in dumetii
Asistat la producerea produselor lactate
Asistat la munca in gradina: sapat, culeS
Hranit animalelel din jurul asei: gainai, caini, pisisi
Asistat la mulsul vacii
Olarit/sculptat/desen
Tesut prosoape de bucatrie la razboi
Olarit
Sport: Baschet, Tenis

Resurse

Exemple de idei de proiecte - Restart in Educatie: http://www.restartedu.ro/cele-7-proiecte-care-primesc-sprijinul-microsoft
Listă şcoli: Şcoala Generală cu clasele I-VIII Petros - Şcoală Gimnazială Profesori: 15 Elevi: 230 Adresă: Petros Şcoala Generală cu clasele I-IV Baru - Şcoală Primară Profesori: 4 Elevi: 58 Adresă: Baru Şcoala Generală cu clasele I-IV Livadia - Şcoală Primară Profesori: 3 Elevi: 50 Adresă: Livadia Şcoala Generală Valea Lupului - Şcoală Primară Profesori: 2 Elevi: 14 http://scoli.didactic.ro/detalii/people/Scoala_Generala_PETROS-BARU Adresa: Str. Dr.Stefan Gargea, Nr. 163, localitatea Baru, jud. Hunedoara Telefon: 254778004 http://www.calificativ.ro/scoli-Hunedoara-j16.html http://www.edu.ro/index.php/articles/c538/ Scoala de vara tip Harvard: http://www.aspireacademy.ro/news-and-updates.html Scoli de vara pentru copii: http://www.suntparinte.ro/timpul-liber/65-prescolar/4192-scoli-de-vara-pentru-copii-2011 Articol copii perioada de vara: http://www.opiniatimisoarei.ro/ce-facem-cu-copiii-perioada-de-vara-cand-gradinitele-sunt-inchise-la-timisoara-ii-dam-la-scoli-de-limbi-straine-muzica-sau-teatru/19/06/2011 Sprijin pentru copii din familii nevoiase: http://www.sos-satelecopiilor.ro/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1 Link-uri utile Babel Junior: http://www.babeljunior.ro/link.php http://www.unicef.ro/ http://www.infoong.ro/ghid-infiintare-ong http://www.as2001alba.ro/Antreprenoriat/Infiintare-ONG--eID53.html http://www.undp.ro/job/ Idei pentru lectii despre business social: http://www.pbs.org/opb/thenewheroes/teachers/index.html

Durata unui curs

Copii per curs - 10 copii
Durata - 10 zile, cu particiaparea parintiilor - 2 zile
Durata unui curs este de 2 saptamani cu posibilitate de participare a parintilor in ultimele 3 zile.

Care e publicul tinta?

Copii de varsta cuprinsa intre 7 si 10 ani, dornici de a invata prin arta, sport si practic de la si impreuna cu bunicii autentici si un colectiv de educatori pasionati. Parintii copiilor care doresc sa descopere frumusetea naturala a copiilor lor, sa isi descopere frumusetea parinteasca construind o familie frumoasa.

Metodele educative folosite

Venind in intampinarea valorii de respect si apreciere pentru natura, toate ingredientele folosite pentru prepararea meselor vor fi locale, din gospodariile din sat. Procesul de preparare si gatire a meselor va avea o componenta educativa, copii fiind implicati lucrand in echipe.
1. Adaptarea stilului de educare dupa stilul de invatare si caracteristicile copilului. 2. Imbinarea activitatilor sportive, de creatie, de invatare practica si prin povestiri de la adevarati experti in domeniu creaza calea perfecta prin care copii se pot bucura de procesul educativ.

Valorile Scolii

Scoala isi propune sa insufle un set de valori 'de calitate' care sa puna bazele unui caracter sanatos al copiilor. Valorile dupa care scoala isi conduce activitatea: - sinceritate - bunatate - lucru in echipa - recunostiinta - incurajare si suport - curajul de a fii tu insuti si incredere in sine- respect si apreciere pentru cei din jur si pentru natura

Costuri

- mancarea pentru 3 mese pe zi - suport de curs, papetarie, birotica, diverse - unelte si ustensile - echipamente de protectie si siguranta - medicamente si truse de prim ajutor - transport - mobilier pentru intrebuintare didactica: scaune, tabla, dulap, etc.
Costurile acelor parteneri
Ceilalti parteneri ai proiectului

Parteneri ai proiectului

Laptar. olar, tesatori, forograf, actor, profesor, detinator de moara

??? pe care le vor dobandii participantii

Simtul responsabilitatii
- Descoperirea de noi vocatiii
- Notiunea non-monetar
-Notiunea comunitate
- Notiunea sustenabilitate
- Proactivitate

Cunostiintele pe care le vor dobandi partipantii vor fii structurate dupa cum urmeaza

Subtopic
Lucru manual: Olarit, cusut, tesut, pictat, sculptat
Teatru
Matematica si stiinte exacte
Corpul omenesc si biologie
Mediu inconjurator
Gastronomie
Sport
Agricultura/Gradinarit
Mediu

Unde?

Posibile drumetii de o zi in zona ( eventl. Orastie)
Livadia - un sat din comuna Baru judetul Hunedoara care isi pastreaza inca spiritul traditional, unde oamenii inca asculta vocea anotimpurilor si isi conduc viata in ritmul cantecului ei. Masa si cazarea impreuna cu majoritatea activitatilor educationale se vor desfasura in cadrul unui imobil cu toate dotarile pentru dormit, masa si sanitare, avand scop initial de locuit.

De ce o scoala de vara la tara?

Pentru ca credem cu tarie ca valorile autentice ale unui popor si ale individului sunt create si sedimentate la tara, acolo unde legatura cu natura si legatura cu sinele e cea mai puternica. Pentru ca respectul, aprecierea pentru bunicii autentici si invatatul lectiilor de viata strabune sunt mult prea valoroase pentru a se pierde intr-o negura a ignorantei. Pentru ca dumnezeirea omului sclipeste atunci cand investeste in generatiile viitorului si generatiile viitorului sclipesc atunci cand se investeste in ele.

Principiile care ne ghideaza

Pretuirea traditiol o acomunitatii sunt aspecte importante in educatia opiilor
1. Toti copii sunt artisti cu un potential urias si au nevoie de sprijiin si incurajare pentru a se manifesta liber. 2. Nu exista corect sau gresit. Exista doar curajul de a incerca, bucuria lucrului bine facut si dorinta de a devenii si mai bun. 3. Toti suntem diferiti cu calitati exceptionale fiecare avand nevoie de mediul potrivit, sprijin si incurajare pentru a-si descoperi pasiunea si a o dezvolta. 4. Satul, legatura cu pamantul, legatura cu natura, legatura cu traditiile si obiceiurile batranesti, respectul si aprecierea pentru bunici, sunt nepretuite si stau la baza unui caracter sanatos.

Descriere

Este o platforma educativa pentru urmatoarele: spirit comunitatii, traditiile si identitateal prin simularea unei comunitatii cu o economie non-monetara bazata pe intr-ajutorare.
E o platforma educativa prin metode non formale pentru copii de scoala primara in vederea dezvoltarii aptitudinilor si cunostiintelor artistice, sportive, matematice, de biologie si medicina de baza si nu in ultimul rand de agricultura si mediu.