によって Irene López 5年前.
215
もっと見る
Són cercadors per fer una recerca i seguiment continuat d'un tema d'actualitat. Funcionen molt bé per a fer seguiments de webs socials. No obstant aixó, presenten evidents limitacions com els costos de mantenir-los i, en alguns casos, els problemes legals de distribució o la impossibilitat de recuperació posterior.
-Avantatges:
Tenen un accés molt ràpid i són d'abast internacional
-Inconvenients:
No permeten la cerca de notícies publicades a les edicions impreses.
Permet crear als usuaris un diari recopil·lant notícies de tots els mitjans. Però a l'Estat espanyol es va clausurar aquest servei per denúncies i només segueix vigent a UK.
-Permet l'accés unificat de fonts nacionals i internacionals.
-Tracten temes: polítics, economia o relacions internacionals, entre d'altres.
-Hi ha milions de notícies en desenes de milers de fonts d'accés unificat.
-Informació retrospectiva des del 1960 fins a l'actualitat.
-Inclouen informacions publicades originalment de forma impressa o transcripcions de programes audiovisuals.
-Els seus principals usuaris són: empreses periodístiques (mitjanes o grans), gabinets de premsa independents o de grans empreses, multinacionals, partits polítics, investigadors (politòleegs, sociòlegs...), Departaments de presidència de governs...
-Funcionen amb mètodes de pre-contractació pels documents que llegeixes (mensual, anual o volum pre-contractat de documents) o per pay per view (pagues per cada document o per un conjunt de documents en total).
-Et permeten fer una cerca retrospectiva (a través de cerca simple/avançada i per temàtiques) o bé una cerca prospectiva (DSI, press-clipping, Intranet o portals d'informació i butlletins de notícies o newsletters).
-L'accés, en el nostre cas es pot fer de manera gratuïta, però limitada, a través de l'Aula Global de la universitat, però habitualment fora del campus s'ha d'entrar mitjançant una contrasenya i pagant els documents descarregats.
Transcripcions de TV i ràdio
Blogs
Diaris
Revistes
Agència Reuters