Categorieën: Alle - kommunikasjon

door Leon rostad 2 jaren geleden

184

kommunikasjon kap 1

Kommunikasjon er prosessen der informasjon eller budskap utveksles mellom en sender og mottaker. Dette kan skje gjennom ulike metoder, inkludert tegn til tale, hvor både visuelle tegn og muntlig kommunikasjon kombineres for å sikre forståelse.

kommunikasjon kap 1

kommunikasjon kap 1

kommunikasjonsprosessen

tilbakemelding: tilbakemelding er når senderen får et svar eller info fra mottakeren. så når mottakeren gir et uttrykk om forståelse vil senderen bytte plass med mottakeren. mottakeren blir en (sender) via tilbakemeldingen den gir.
støy: støy er bråk, spørsmål som ikke har noe med tema å gjøre, ubevissthet, lyd, dobbeltkommunikasjon eller stemmebruket. støy gjør ofte brudd i en kommunikasjonsprosess.
mottaker bevissthet: det er at senderen er bevis på hvem han/hun snakker med, og tilpasser språket sånn at mottakeren kan få en bedre forståelse. også for å tilpasse valg av språkbruk til målgruppen du er retta til .
respons: respons er at mottakeren sender en bekreftelse på at senderen har blitt forstått.
kommunikasjonsprosessen: kommunikasjonsprosessen er alt som foregår når en sender overfører informasjon eller et budskap videre til en mottaker

alternativ kommunikasjon

alternativ kommunikasjon: alternativ kommunikasjon er andre måter å kommunisere på. Loven sier at ale barn, ungdommer og voksene skal ha en mulighet for kommunikasjon. ASK er nødvendig fordi brukere med en vanske for å kommunisere trenger å uttrykke seg selv på den måten som vil gjøre dem forstått. eksempler på hjelpemidler er kroppsspråk, tegn til tale og kommunikasjons bøker
Underemne

kommunikasjonsmetoder

dialog: Dialog er samtale mellom 2 eller flere der hvor man prøver å få en bedre forståelse på hverandres synspunkter, eller en større forståelse for et tema.
verbal kommunikasjon: verbal kommunikasjon innebærer kommunikasjon, ved hjelp av talespråk eller skriftspråk.
dobbeltkommunikasjon: dobbeltkommunikasjon er når kroppsspråket ikke stemmer med det en sier. dobbeltkommunikasjon er noe vi bør bli kvitt og ikke bruke som en hverdagslig form for kommunikasjon.
toveiskommunikasjon: toveiskommunikasjon er at senderen og mottakeren kommuniserer med hverandre og gir hverandre tilbakemeldinger.
enveiskommunikasjon: kommunikasjon der senderen kommer med et budskap uten at mottakeren kan svare. radio, tv og podkast/lydbok er en form for enveiskommunikasjon.

tegn og tale

i tegn til tale bruker man tegnet med ordet. så når en sender skal gi et budskap til en bruker, vil senderen vise tegn for å kommunisere med kroppen, og munnen for å kommunisere med tale.

verbal og ikke-verbal kommunikasjon

verbal kommunikasjon er kommunikasjon via ord, skriftlig eller muntlig. Mens ikke-verbal kommunikasjon er kommunikasjon med kroppsspråk, ansiktsuttrykk, blikk og stemmebruk.

hva er kommunikasjon

kommunikasjon handler om å gi eller mota et budskap. gjøre seg oppmerksom på om senderen har blitt forstått. å dele fortid eller det å gi informasjon er eksempler på kommunikasjon. i kommunikasjon er det mye kontekst (sammenheng mellom teksten eller budskapet). og om det da holdes en dialog kan det være lurt å spørre en ekstra gang om hva konteksten handler om. Da sender mottakeren en tilbakemelding til senderen for å gjøre han/hun (senderen) oppmerksom på at han/hun (senderen) har blitt forstått eller misforstått