Категории: Все

по coralia sulea 3 лет назад

275

Cum îi convingem pe cei care:

Persoanele care au o încredere excesivă în sine și manifestă un comportament de "știu tot" pot fi dificil de convins să accepte perspective diferite. Este recomandat să se utilizeze întrebări deschise pentru a le demonstra că există multiple modalități valide de a aborda o problemă.

Cum îi convingem pe cei care:

Formați 4 grupe. Fiecare sesiunea de analiză va prelua o categorie (de exemplu, sesiunea de analiză 1 va analiza informațiile despre Cei care știu tot). Citiți articolul și notați cele mai relevante idei pentru categoria analizată. Adăugați și ate sugestii din experiența voastră, din ce cunoașteți din teorie sau ce găsiți online. Timp de lucru: 30 de minute

Cum îi convingem pe cei care:

Sunt dezagreabili

Pentru a-i putea convinge este nevoie sa se insiste pe flexibilitatea cognitiva, situatia trebuind abordata cu rabdare si calm. Perspectivele diferite trebuie prezentate catre persoana respectiva si, de asemenea, trebuie sa fie pus accentul pe o ascultare activa
Sunt hotărâți să zdrobească concurența. Cosideră concurenta pe oricine ii indeamnă să își reevalueze strategia. + Dacă sunteți dispus să le rezistați mai degrabă decât să le dați înapoi, uneori puteți câștiga stăpânirea.
Sunt alimentati de existenta unui conflict, nu-i poti combate decat daca ai foarte multe argumente, sunt incapatanati si le place ideea de a nu fii de acord din prima cu ei.
Abordarea unei strategii care să pună interlocutorul în defensivă

Sunt narcisici

Sa nu ii insulti, respingi sau injosesti -> vor deveni ostili.
Pentru a-i ajuta sa isi constientizeze imperfectiunile este important sa le arati ca ii respecti.
Fun fact: Daca le reamintesti ca sunt amuzanti si/sau atletici tind sa devina mai putin agresivi si/sau egoisti.
Este important sa le oferi o lauda intr-un domeniu diferit/pe un subiect diferit atunci cand doresti sa prezinti o critica. (ex: Spune ca ii admiri creativitatea, daca vrei ca persoana respectiva sa isi reconsidere o decizie)
Au stima de sine crescuta, dar instabila. Astfel, este important cum incadrezi expunerea "problemei" atunci cand vrei sa le demonstrezi ca nu au intotdeuna dreptate.
The Dos and Don'ts of Working for a Narcissist Boss
Don't show your vulnerability.
Don't put your self-esteem on the line.
Don't expect credit.
Don't take things personally.
Don't expect loyalty.
Don't expect fair play or reciprocity.
Do consider your boundaries.
Do minimize conflict.
Do align your success with your boss's success.
Do manage your expectations.
Do validate your boss.
Do identify your boss's brand of narcissism.
Do educate yourself about narcissism.

Sunt încăpățânați

Subtopic

Care știu tot

Folosirea întrebărilor de tipul “What if?” sau “Could we?” ar putea să-i convingă pe acești lideri de faptul că pot exista multiple metode de lucru sau idei care să difere de cele ale lor, dar care să fie la fel de valide.
Au propriul lor mod de a face lucrurile, bazat pe propria lor intelegere a conceptelor, iar o a doua opinia este perceputa ca fiind neinformata sau chiar ostila proiectului pe care ei il conduc.
Liderii 'care stiu tot' au un excess de siguranta de sine, ceea ce poate duce, frecvent, la aroganta. Astfel, este foarte probabil ca acesti lideri sa valorizeze opiniile si ideile altora mai putin ca cele personale, indepartand posibilitatea de a lasa loc pentru feedback constructiv.