par Ashly Montoya Il y a 1 année
161
Plus de détails
Metodologia
Avaluació
Ha de servir per fer un seguiment de com i què aprenen els infants, valorar el seu progrés i desenvolupament i també per valorar l’adequació de les propostes.
Valoració de la unitat didàctica
Valoració del progrés i evolució dels infants
Documentació pedagògica
Observació
Elements d'observació
Paper pers. educadora
Observarà i encoratjar, Vetllar per tal que tots els infants participin. Cal preveure on se situarà.
Agrupaments
Grups reduïts Tot el grup
Temps
Quin temps tenim? Cal respectar els ritmes dels infants.
Materials
Quin tipus? Com s'utilitzarà? Com el repartirem?
Espais
Activitat
Continuades Significatives Interessants Agradables Actives
Objectius d'aprenentatge
- Què es pretén que aprengui l’infant? - Concretar habilitats. - Infinitiu.
-Donar resposta a les necessitats dels infants. -Integrar el protagonisme de l’infant en el joc. - Potenciar l’autonomia. - Ensenyar a assumir un enfocament que parteixi de l’acció. - Ensenyar a tenir cura del benestar emocional. - Promoure la multiplicitat de potencialitats de l’infant. - Considerar que totes les situacions i vivències quotidianes dels nens i les nenes a la llar d’infants s’han de tenir en compte en la programació i ser considerades com a activitats educatives.
Totes les propostes i activitats que es fan a la llar d’infants es poden programar: les entrades i sortides, estones a l’aire lliure, el dinar, les propostes lúdiques...
-Moments de cura i relació -Propostes lúdiques -Espais
- Diversitat (diferents ritmes i nivells / diferències individuals). - Quan programar? (Temps necessari i procés de desenvolupament infant). - Agrupació dels infants. - Diàleg individual. - Ordre de les propostes.
- Organitzar els recursos fent previsions sobre les conductes i activitats d’infants i adults, respectant les seves necessitats físiques, psíquiques i emocionals. - Donar valor educatiu a tot allò que succeeix quotidianament sense establir diferències entre els moments de rutines quotidianes, l’activitat espontània de l’infant i les propostes de l'educador. - Ampliar les experiències dels infants acollint l’inesperat, incorporant l’imprevist, enriquint el quotidià. - Avaluar el procés d’ensenyament i aprenentatge.
- Iniciació en la descoberta i l’ús del llenguatge corporal, verbal, musical i plàstic. - Interès per algunes de les tècniques més bàsiques. - Comprensió de les intencions i dels missatges. - Coneixement i utilització de manera progressiva de les normes que regeixen els intercanvis, relats i converses. - Expressió de necessitats, sentiments i idees mitjançant el llenguatge oral. - Iniciació en l’ús de diferents formes de comunicació. - Record i relat d’experiències passades i relacionar-les amb situacions semblants o diferents. - Reconeixement, retenció i memorització de cançons, dites senzilles, cantarelles i jocs de falda. - Reconeixement i participació activa en danses senzilles.
Llenguatge musical
Creacions musicals
Llenguatges visual i plàstic
Millora de la capacitat creativa i comunicativa.
Llenguatge oral
Llengua catalana (comunicació i aprenentatge).
- Comprensió i apreciació de l'entorn. - Saber utilitzar els termes relatius de l’espai. - Saber utilitzar els termes relatius a l’organització del temps. - Observació i actuació sobre la realitat immediata. - Observació i exploració de l’entorn físic i social, planificant i ordenant la pròpia acció,constatant-ne els efectes i establint relacions entre la pròpia actuació i les conseqüències que se’n deriven. - Observació i constatació dels canvis de l’entorn. - Interès i curiositat pel medi físic i social. (Lliure experimentació). - Participació en festes, tradicions i costums de la comunitat a la qual pertany, mostrant interès i curiositat. - Iniciació en la diferenciació d’algunes qualitats sensorials. - Reconeixement de seqüències espacials, temporals i lògiques i iniciació en l’ús de les primeres nocions quantitatives en situacions quotidianes.
- Activitats vida quotidiana. - Participació de les famílies. - Matemàtica. - Exploració i experimentació. - Descoberta de l'entorn. - Sortides
Continguts
- Autorrealització - Domini progressiu de l’expressió corporal i utilització dels recursos personals de què disposa en la vida quotidiana. - Descobriment i identificació de les pròpies necessitats fisiològiques. - Manifestació i expressió de les pròpies emocions i sentiments. - Progrés en l’adquisició d’hàbits relacionats amb el benestar corporal i la seguretat personal. - Progrés en el domini de la coordinació i el control dinàmic del cos, augmentant la seva autonomia. - Participació amb iniciativa i constància en les activitats quotidianes. - Domini progressiu del control i de la coordinació oculomanual, així com de les habilitats manipulatives. - Iniciativa per dur a terme activitats i jocs. - Disposició per establir relacions afectives positives entre iguals i les persones adultes.
Orientacions
- Possibilitats motrius. - Manipulacions dels objectes. - Possibilitats expressives del cos. - Emocions - Joc psicomotor / joc a l'exterior. - Benestar emocional. - Relacions interpersonals i intrapersonals. - Aplicació d'hàbits. - Adquisició de l'autoestima.
El desenvolupament de capacitats és el resultat d’allò que l’infant aprèn, i per aprendre i construir coneixements l’infant ha d’actuar i participar en situacions i activitats que tinguin sentit per a ell.