da Marcos Itulain mancano 15 anni
323
Più simili a questo
Docència i recerca
Treballs de recerca i TFC
Tesis
Beques i ajuts
Recursos d'informació per a la docència
Eines de consulta
Estadístiques
Enciclopèdies
Editorials i llibreries
Diccionaris
Diaris oficials
Fletxeta Cercadors
Cartellera
Organismes
International Public Television (INPUT)
Institut Universitari de l'Audiovisual (IUA)
Observatori de la Producció Audiovisual (OPA)
Observatori de la Comunicació Científica (OCC)
Aula d'Història del Periodisme Diari de Barcelona (UPF)
Revistes i llibres electrònics
Llibres electrònics: Netlibrary Resum
Serveis de text complet: Periodicals Index Online antic PCI Full Text Resum | JSTOR Resum
Sumaris electrònics
Revistes electròniques
Bases de dades
3 alacarta Resum
SpotsTvPro Resum
My News on line Resum
Fletxeta Keesings record of World Events Resum
ISI Web of Knowledge Resum
Film Index International Resum
Factiva
Europa Press Resum
Efedata Resum
Cannes Lions Resum
dFolio Resum
Recursos temàtics
Publicitat i Relacions Públiques
Relacions públiques
Publicitat
Comunicació Audiovisual
Música
Fotografia
Còmics
Cinema
Periodisme
Televisió
Ràdio
Premsa històrica
Premsa diària
Polítiques de comunicació
Grups de comunicació
Audiències i difusió
Campus Universitari Mar
Biblioteca
OCE3165
Tercera planta, vestíbul
OCE2050
Segona planta
OCE3145
Primera planta, davant l'aula 61.107
Edifici Roger de Llúria
Oce Roger Llúria 40.254
Segona planta, al costat aula 40.254
Oce Roger Llúria 40.153
Primera planta, davant aula 40.153
Oce Roger Llúria 40.145
Primera planta, davant aula 40.145
Oce Jaume I 20.173
Primera planta, al costat aula 173
Oce Jaume I 20.045
Planta baixa, al costat Centre de Reprografia OCE
Oce Biblioteca 3
Oce Biblioteca 2
Oce Bibioteca 1
Biblioteca/CRAI de la Ciutadella - Sala de Reprografia
PRESTACIONS DE LES IMPRESSORES
Impressió en llenguatge PCL5.
Possibilitat d'obtenir els treballs ja grapats.
Impressió a una o a dues cares del full.
Impressió des dels sistemes operatius Windows i Linux.
Localització
Edifici Tallers
OCE_TALLERS_4
OCE_TALLERS_3
Planta baixa, davant aula 54.005
OCE_TALLERS_2
Planta baixa, davant aula 54.006
OCE_TALLERS_1
Planta baixa, dins aula 54.020
Edifici Fàbric
Nom impressora
OCE_FABRICA_3
planta 3
OCE_FABRICA_2
planta 2
COM ENVIAR UN DOCUMENT A IMPRIMIR
Per imprimir cal que feu els passos següents: En el cas que estigueu imprimint un treball, cal que el graveu amb un nom per tal de facilitar la seva identificació en la cua d'impressions. Activar l'opció Imprimir de l'aplicació que estigueu utilitzant de forma que us aparegui la finestra del controlador d'impressora: en la majoria d'aplicacions heu d'utilitzar l'opció Imprimir que hi ha al menú Archivo, ja que si utilitzeu la icona d'imprimir segurament l'aplicació no us mostrarà aquesta finestra i enviarà la impressió amb els valors que hi ha predefinits.
Característiques de les fotocòpies.
Les fotocopiadores que hi ha a la Biblioteca fan les fotocòpies en A4 i blanc i negre, i permeten fer reduccions del 70%.
Manuals i guies de programari
FileZilla (accés FTP a l'espai de disc en xarxa)
PDFCreator (creació de fixers PDF)
Webmail Oracle (PAS i PDI)
OutLook Express
Programari lliure disponible (descàrregues)
Visors
Visioo-Writer
Visioo-Writer és un visor lliure de OpenOffice.org i OpenDocument. La missió del projecte és crear un sistema multi-operatiu, multi-llenguatge, ràpid i simple per usar programes, dintre del mínim tamany. Visioo-Writer és un programa que permet llegir arxius OpenOffice.org (com .sxw i .odt) per a usuaris que no tenen aquest programa
Word Viewer 2003
Word Viewer 2003 permet obrir documents de Word 2003 i documents creats amb totes les versions anteriors de Word per a Windows i Microsoft Word per a Macintosh.A més de documents de Word (.doc), també pot obrir arxius que s'hagin guardat en qualsevol dels següents formats: Format RTF (.rtf), Format de texte (.txt), Formats de pàgina Web (.html, .html, .mht, .mhtml), WordPerfect 5.x (.wpd), WordPerfect 6.x (.doc, .wpd), Works 6.0 (.wps), Works 7.0 (.wps), XML (.xml).Amb Word Viewer 2003, pot veure, imprimir i copiar el contingut de documents a un altre programa. Tot i així, no podrà modificar un arxiu obert ni guardar o crear un document nou. Aquesta descàrrega substitueix a Word 97 Viewer i a totes les versions anteriors del visor de Word.
PowerPoint Viewer 2003
PowerPoint Viewer 2003 li permet veure presentacions completes creades en PowerPoint 97 i versions posteriors. Aquest visor també li permet obrir presentacions de Microsoft PowerPoint protegides amb contrassenya. Amb PowerPoint Viewer 2003 podrà veure i imprimir presentacions, pero no podrà modificar-les.
Excel Viewer 2003
Amb Excel Viewer 2003 pot obrir, visualitzar i imprimir llibres de Excel, fins i tot si no té Excel instal·lar. També pot copiar dades de Excel Viewer 2003 a un altre programa. El que no podrà fer és editar les dades, guardar un llibre o crear-ne un de nou. Aquesta descàrrega substitueix al Excel Viewer 97 i totes les versions anteriors de Excel Viewer.
Utilitats
Xpdf 3.01pl2
Xpdf és un visor de codi lliure per a arxius PDF (arxius Acrobat). El projecte Xpdf inclou a més un extractor de text per a PDF, un conversor PDF-PostScript i altres utilitats.
WinPT 1.0 rc2
WinPT és una eina de privacitat per a Windows que facilita l'encriptació i desencriptació de dades. WinPT utilitza GPG, que és el programa més comú per a aquestes tasques. Per això WinPT es pot considerar com un fronted de GPG. WinPT suporta totes les ordres d'encriptació i desencriptació, etc.
PDFCreator 0.9.3
El PDF Creator és la manera més senzilla de crear arxius en PDF des de qualsevol programa, incloent-hi l'Open Office, el Microsoft Office i d'altres. Aquest programa s'instal·la com a impressora virtual a Windows, i tots els documents que s’hi creïn seran convertits a PDF
MiKTeX 2.4.1705
MiKTeX és una implementació actualitzada de TeX i dels programes per utilitzar-los sobre Windows en sistemes x86. TeX no és un processador de text de l'estil WYSIWYG (el que es veu a la pantalla és el mateix que sortirà per la impressora) com OpenOffice, però és un sistema d'escriptura basat en un senzill llenguatge de programació semblant a l'HTML, per produir documents DVI, PDF, PS, que són formats que no es poden editar directament, sinó que cal el codi per modificar-los.
LinCVS XXL 1.8.1
LinCVS actua com un entorn gràfic fiable per a CVS. Aquest programa permet accedir a mòduls emmagatzemats al dipòsit, actualitzar arxius i directoris de treball i dur a terme operacions tan comunes com afegir, treure i remetre canvis al dipòsit o veure el registre de missatges en forma de llista.
Eclipse SDK 3.2.1
Eclipse és una comunitat de codi obert els projectes de la qual se centren a proporcionar una plataforma de desenvolupament oberta i independent i un marc de desenvolupament d'aplicacions per construir programari. L’Eclipse Foundation és una corporació sense ànim de lucre constituïda per avançar en la creació, l’evolució, la promoció i el suport de la plataforma Eclipse i per cultivar tant una comunitat de codi obert com un ecosistema per productes complementaris i altres capacitats i serveis.
CygWin 1.5.21-1
Permet executar programes Linux en entorns Windows. CygWin no és cap entorn virtual, ja que funciona implementant sobre Windows la majoria de les biblioteques que requereixen els programes Linux.
7-Zip 4.19b
7-Zip és un senzill gestor d'arxius comprimits, d'interfície simple i funcions bàsiques, la gran potència del qual resideix en l'extraordinària capacitat de compressió. Aquest programa utilitza un nou format de compressió 7z, que arriba a percentatges de compressió un 50% millors que l'estàndard Zip, sense perdre qualitat ni velocitat. A més d'aquest innovador format, 7-Zip en suporta d’altres de més comuns com ZIP, CAB, RAR, ARJ, GZIP, TAR, entre d’altres, de manera que es pot utilitzar amb qualsevol fitxer comprimit que es trobi.
Ofimàtica
OpenOffice.org 2.0.3(català)
L'OpenOffice.org ofereix tot el que es podria esperar d'un paquet ofimàtic com l’MS Office. Permet crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar agradables presentacions i produir dibuixos espectaculars.
GVim 6.4
GVim és una versió gràfica d'editors de textos Vim. GVim funciona amb les llibreries gtk. Manté les funcionalitats del Vim, i hi afegeix menús i un entorn gràfic.
GNU Emacs 21.3
Emacs o GNU Emacs és un editor de text altament extensible i configurable creat per Richard Stallman i distribuït sota la llicència lliure GPL. En l'actualitat és mantingut per la Free Software Foundation i forma part del projecte GNU. Es tracta d'un editor potentíssim molt adequat tant per escriure text pla com per programar o escriure scriots. És extensible mitjançant el llenguatge ELisp (Emacs Lisp), un dialecte Lisp.
Dia 0.94
És una potent eina de treball per als enginyers. Ofereix la possibilitat de construir circuits de baix nivell (condensadors, díodes, etc.), construir xarxes amb una eina Cisco, construir circuits lògics, construir diagrames de fluxos, diagrames de classes en ER i en UML i moltes més coses interessants. Aquesta aplicació ha estat dissenyada perquè sigui molt millor que un programa comercial Visio. És possible afegir-hi noves funcionalitats escrivint simples documents en XML.
Internet
Thunderbird 1.0.7
Thunderbird fa que el correu electrònic sigui més segur, ràpid i fàcil que mai amb les millors implementacions de la indústria, com filtres intel·ligents antispam, corrector ortogràfic incorporat, suport a extensions, i molt més...
NVU 1.0
Editor de programació a l’estil del FrontPage o Dreamweaver, dels quals no és, però, un competidor, sinó una alternativa de codi obert que, almenys a primera vista, resulta més interessant. Aquest editor permet desenvolupar pàgines web de la manera més còmoda, gràcies a les diferents visualitzacions disponibles en la seva interfície (codi font, finestra WYSIWYG, visió amb etiquetes de HTML realçades), que es poden canviar mitjançant un pràctic sistema de pestanyes. Inclou, també, una altra característica, un gestor de treball mitjançant projectes i un client FTP integrat que permet pujar la pròpia pàgina directament des de Nvu i que suporta tots els elements necessaris: macros, formularis, taules, plantilles de disseny, fulls d'estil CSS, etc.
Mozilla 1.7.12
és la nova versió del popular navegador de la casa Netscape que permet explorar els continguts d'Internet, enviar i rebre correus electrònics, consultar els fòrums de notícies i participar-hi, i crear pàgines web; ara es pot fer tot això en català i d'una manera senzilla, intuïtiva i eficaç que pretén aprofitar al màxim les possibilitats actuals que ens ofereix Internet. Els usuaris habituals de versions anteriors podreu comprovar que aquesta ofereix noves opcions i que és plenament configurable; també notareu importants millores en el programa de gestió del correu.
Gaim 1.5.0
Client lliure de missatgeria instantània per connectar-se a diferents xarxes, entre les quals la xarxa ICQ, Yahoo, MSN, etc.
FireFox 1.5
Firefox 1.5 és el navegador d'última generació de Mozilla. Es tracta del navegador més ràpid, més segur i més eficient de l'actualitat.
Filezilla 2.2.17
és un petit però potent client de FTP que inclou tots els comandaments i funcions que podem esperar un programa d'aquestes característiques. Incorpora un administrador de llocs FTP on es poden emmagatzemar les adreces de servidor FTP que utilitzem més sovint. Té una interfície a l'estil de l'Explorador de Windows, i moltes més coses.
Imatge
XnView 1.82.4
permet visualitzar i convertir els fitxers d'imatge. Amb l’XnView es pot treballar amb 110 formats de fitxer, incloent-hi BMP, GIF, IFF, JPG, PNG, RGB, TDI i TGA, i posa a la nostra disposició diversos filtres (difuminació, relleus, etc.) i efectes (de lent, ones, etc.). Inclou una funció de presentació de diapositives, una eina d'exploració d'imatges i una utilitat per a captures de pantalla. També permet augmentar i reduir el zoom de les imatges, copiar-les al porta-retalls, capgirar-les i canviar-ne la mida, ja sigui individualment o de manera sim
GTK+ 2 Runtime Environment 2.8.20
s un conjunt d’eines multiplataforma per a la creació d'interfícies gràfiques; ofereix un complet conjunt d'accessoris, i és adequat tant per a petits projectes com per a paquets d'aplicacions complexos. GTK+ és programari lliure i forma part del projecte GNU. Els termes de la llicència del GTK+, el GNU LGPL, permeten que pugui utilitzar-lo qualsevol desenvolupador, inclosos aquells que desenvolupin programari propietari, sense necessitat de llicència ni de cànons. GTK+ està basat en tres llibreries desenvolupades per l'equip GTK+: GLib, Pango i ATK, i ha estat dissenyat per poder suportar un ampli conjunt de llenguatges, no solament C/C++. El fet d’utilitzar GTK+ des de llenguatges com Perl i Python, especialment en combinació amb Glade GUI, proporciona un mètode efectiu per al desenvolupament ràpid d'aplicacions. Aquest paquet és indispensable per a l'execució de GIMP en sistemes Windows 2000 o superiors.
GIMP 2.2.9
Es tracta d'un programa extremament potent i versàtil, adequat per fer tasques com ara retocar fotografies o crear i dissenyar imatges. Es pot utilitzar com a simple programa de dibuix, com a programa de retoc fotogràfic professional, com a sistema de processament massiu en línia, com a dissenyador massiu d'imatges de producció, com a conversor de formats gràfics, etc.
Audio
CLAM Annotator 0.3.2
és un entorn de desenvolupament que aspira a oferir tots els serveis necessaris per desenvolupar una aplicació d'àudio i música. No solament ofereix un conjunt de funcionalitats, sinó que proporciona alhora un metamodel conceptual o forma de fer. CLAM pot usar-se per a l'anàlisi i la síntesi d'àudio, i especialment per a l'anàlisi/síntesi espectral. Té característiques que el fan indicat per a la recuperació de informació musical, i es pot fer servir per construir aplicacions eficients que funcionin a temps real.
Audacity 1.3.2b
és un editor lliure d'àudio, amb el qual es pot gravar, escoltar, importar i exportar WAV, MP3, AIFF, etc. Es pot utilitzar per editar sons: tallar, copiar, enganxar, barrejar pistes o aplicar efectes a les gravacions. Inclou efectes com Bass Boost, Wahwah i reductor de sons, i suporta també la importació de connectors (plug-in) VST.
Cluster Atari
Descripció del cluster de Docència ATARI. El muntatge d'aquest cluster ve motivat per la necessitat d'actualització de determinades aplicacions (Oracle, Apache, LDAP,...) a l'àmbit docent així com la millora i ampliació de la oferta docent.
Sistema Operatiu
Manual d'instal·lació del Fedora Core 3 i de les aplicacions sol·licitades per Docència (curs 2006-2007).
Guíes Temàtiques
Informació proporcionada pel Servei de Biblioteca sobre Programari Lliure i Codi Obert. Webs d'interès, Linux, Organismes, Projectes amb participació de la UPF, Com trobar documents i manuals de Linux a la Biblioteca...
Programari de Lliure Distribució 2007-2008
Imatge ISO del CD de Programari de Lliure Distribució 2006-2007 de la UPF.(Es pot gravar amb qualsevol aplicació de gravació de CD.)
Programari d'ús general
Observacions
La UPF disposa a més d'altres programaris propietaris llicenciats per diferents col·lectius de la Universitat. Per a més informació dirigiu-vos a la Unitat d'Informàtica del vostre edifici.
Utilitats generals
Subtopic
- Compressor/descompressor de fitxers.- Emuladors de terminal (HP i VT).- Client FTP
Gestors de correu electrònic
Programaris que permeten l'accés al correu electrònic i altres dades com ara l'agenda, contactes, etc.- Microsoft Outlook/Outlook Express (Microsoft Windows)- Netscape Mail (Microsoft Windows)- Mozilla Thunderbird (Linux)- Mail (Mac OS)
Documents PDF
Lectors/creadors de documents PDF (Portable Document Format)- Adobe Acrobat Reader (Microsoft Windows)- PDF Creator (Microsoft Windows)- XPDF (Linux)- Adobe Acrobat Reader Macintosh Edition (Mac OS)
Ofimàtica
rocessament de text, fulls de càlcul, bases de dades i presentació de diapositives. * Microsoft Office (Microsoft Windows) * Open Office (Linux/Microsoft Windows) * MacOffice (Mac OS)
Introducció
Els ordinadors funcionen gràcies a un programari base anomenat sistema operatiu. Dins la nostra Universitat podem trobar diferents solucions al respecte que dependran de la necessitat de l'usuari i de les característiques/prestacions de l'equip. * Microsoft Windows * Linux * Mac OS XUn cop definit quin sistema operatiu governa el nostre ordinador, disposarem d'un ventall de programes que ens permetran visualitzar, crear o editar documents segons el tipus.
i sou estudiants de Tecnologia i hi esteu autoritzats, podeu descarregar-vos el programari i els manuals del Laboratori de Xarxes des de Campus Global.
Altres campus
Despatx 61.025 De 8.00 a 20.00 h.
Aula 20.S25 (Biblioteca General) De 8.30 a 20.30 h.
Edifici Tallers, despatx 54.601 De 8.30 a 20.30 h.
Campus del Mar
Despatx 61.025
De 8.00 a 20.00 h
Campus de la Ciutadella
Aula 20.S25 (Biblioteca General)
Edifici Tallers, despacho 54.601
De 8.30 a 20.30 h.
Disposició addicional
Es deroguen les Normes d'utilització de les aules d'informàtica per part dels estudiants contingudes a l'Annex I de les Normes de l'ús dels espais, equipaments i instal·lacions de la UPF aprovades per acord de la Junta de Govern de 13 de novembre de 1997.
Responsabilitats
a Universitat sancionarà, d'acord amb els reglaments disciplinaris i d'aplicació als membres de la comunitat universitària, l'incompliment de la present normativa sense perjudici de les responsabilitats civils o penals en què es pugui incórrer.A aquests efectes, les presents normes tenen la consideració de normes definidores del bon ordre del servei.El cap del Servei d'Informàtica pot acordar, com a mesura cautelar o complementària, la suspensió de l'accés a les aules informàtiques i a la xarxa d'una manera indefinida o per un termini determinat. En aquest cas, dóna coneixement d'aquest fet al vicerector competent en la matèria, el qual decideix, si és el cas, les accions a dur a terme.Els usuaris són responsables dels danys i perjudicis que pugui ocasionar un mal ús dels espais i dels equipaments.
Manteniment dels ordinadors
Correspon al Servei d'Informàtica la responsabilitat de mantenir adequadament el maquinari i el programari dels equipaments que són objecte d'aquesta normativa, per tal de satisfer les necessitats dels usuaris.el Servei d'Informàtica pot interrompre el servei de les aules informàtiques o dels altres equipaments informàtics d'ús comú per motius de manteniment, substitució o reparació. Aquestes intervencions es realitzaran de forma que pertorbin el mínim possible els serveis als usuaris i es comunicaran per correu electrònic amb una antelació mínima de tres dies, llevat dels casos de força major.
` Règim d'utilització
Instal·lació de programes:
1. Les sol·licituds per a la instal·lació de nous programes a les aules o les modificacions dels existents, les poden fer els membres del col·lectiu del PDI, amb un mínim d'una setmana d'antelació. 2. No es poden instal·lar ni modificar programes que entorpeixin el funcionament d'altres aplicacions que ja s'utilitzin o que afectin al normal funcionament de la docència d'altres assignatures. 3. No es poden canviar les versions dels programes o dels sistemes operatius utilitzats per més d'un estudi, un cop iniciat el curs acadèmic sense la prèvia autorització dels responsables acadèmics de tots els estudis implicats.
Reserves d'espais i d'ordinadors:
1. Per a la utilització de les aules i tallers de la Universitat, així com dels ordinadors individuals que s'hi troben, cal fer la corresponent reserva. 2. La reserva de la totalitat de l'espai d'una aula informàtica o d'un taller s'ha de fer a través de l'administració del centre d'acord amb la normativa de reserves d'espais de la Universitat. 3. La reserva d'aules i de tallers s'ha de fer amb una setmana d'antelació. Excepcionalment, i per un motiu degudament justificat, el termini podrà ser inferior. 4. La reserva d'un ordinador es fa a través d'un programa de reserves accessible des dels mateixos ordinadors de les aules o de la Biblioteca. 5. Les reserves, ja siguin d'aules, tallers o d'ordinadors, han de ser respectades per tots els usuaris. En particular, els usuaris han d'abandonar l'aula i deixar els ordinadors disponibles i en bon estat d'ús cinc minuts abans de l'hora prevista per a una activitat de docència. 6. En els casos d'accés lliure, l'usuari que disposi d'una reserva té preferència en la seva utilització sobre els altres usuaris dintre de la franja horària reservada. Aquesta prioritat es perd passats deu minuts de l'hora d'inici de la reserva si no s'ha fet efectiu l'ús. 7. El règim de lloguer de les aules i dels tallers està subjecte a les tarifes i normes que aprovin els òrgans de govern de la Universitat. 8. En cap cas, aquestes activitats no poden implicar accions que entorpeixin el normal funcionament de les aules o dels seus ordinadors per a la resta dels usuaris. 9. Els ordinadors tipus EdI no estan subjectes al règim de reserves.
Usos i activitats no permesos:
1. Realitzar qualsevol actuació que suposi un perill per als equipaments de la UPF o que produeixi molèsties a la resta d'usuaris. Tampoc no es poden utilitzar els ordinadors i els equipaments de la UPF ni les connexions a les xarxes per a actuacions que suposin un perill per a equipaments d'altres institucions o que produeixin molèsties a usuaris d'altres llocs. 2. Efectuar qualsevol alteració de maquinari i de programari o dels arxius que hagi instal·lat el Servei d'Informàtica llevat que es disposi d'una autorització expressa. En particular, es prohibeix la modificació del procés normal d'engegada de l'ordinador tal com ha estat instal·lat per l'esmentada unitat. 3. Instal·lar qualsevol programa, ordinador o perifèric no autoritzat pel Servei d'Informàtica. 4. Utilitzar les impressores modificant el sistema de connexió previst pel Servei d'Informàtica. 5. Fumar, menjar i beure, en els espais on estiguin instal·lats els equipaments. 6. Fer ús dels equipaments per treballs personals o lúdics.
Condicions d'ús:
1. Les tasques de docència tenen prioritat sobre les d'accés lliure (exceptuant les EdO i les EdI). 2. La Universitat determina l'horari d'obertura dels espais i en fa l'adequada difusió. 3. La Universitat pot establir com a requeriment per a l'ús dels ordinadors que els usuaris disposin d'un compte d'accés a la xarxa. En aquest cas, l'usuari, si no disposa d'aquest compte, no podrà utilitzar els ordinadors. 4. Els usuaris han de mantenir en tot moment una actitud de silenci i de respecte cap als altres usuaris tal com correspon a un lloc destinat al treball. 5. Els usuaris han de fer un bon ús del material que es trobi a les aules i respectar-lo. 6. Així mateix, han de fer-se responsables del compte d'accés i, especialment, de la seva clau d'accés; i complir les normes que la Universitat aprovi en relació al seu ús. En qualsevol cas, els usuaris sempre han de respectar l'espai reservat als altres. 7. Els usuaris estan obligats a identificar-se a requeriment del personal designat per la UPF com a responsable dels equipaments. Així mateix, els usuaris han de complimentar les instruccions de registre d'inici i de fi de la sessió que estableixi la Universitat. 8. En el cas de no haver-hi ordinadors disponibles, els usuaris que portin més d'una hora i quaranta-cinc minuts utilitzant-los, han de cedir el torn als usuaris que estiguin en espera, en el temps màxim de 15 minuts.
Usos permesos:
es aules, els tallers i els equipaments informàtics inclosos en l'àmbit d'aplicació d'aquesta normativa poden ser objecte dels usos següents: 1. Activitats programades de docència, teòrica o pràctica, relacionada amb les matèries que s'imparteixen a la Universitat; o que, per convenis amb altres entitats, s'autoritzin a fer de manera puntual i de forma expressa (exceptuant les EdO i les EdI). 2. Activitats programades de formació teòrica o pràctica del personal de la Universitat, ja sigui PDI o PAS (exceptuant les EdO i les EdI). 3. Activitats relacionades amb l'estudi, la docència, la recerca o la gestió inherents a la funció de la Universitat, en règim d'accés lliure quan no hi hagi programada cap de les activitats descrites en els punts anteriors.
Usuaris
Àmbit d'aplicació
Aquesta normativa és d'aplicació als usuaris de qualsevol equipament informàtic de les aules i dels tallers de la Universitat Pompeu Fabra, i de l'equipament informàtic d'ús comú de la Biblioteca, que inclou les Estacions d'Ofimàtica (EdO) i les Estacions d'Informació (EdI).
Equipaments Audiovisuals:
Enregistrar imatges a l'interior de l'edifici
Si per fer una pràctica o un treball d'una assignatura que estigueu cursant necessiteu enregistrar imatges a l'interior de l'edifici, cal que tingueu present que s'ha de sol·licitar el permís corresponent amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores, mitjançant un imprès que us facilitarà el professor de l'assignatura.Si pels mateixos motius necessiteu entrar material extern a la UPF a alguna instal·lació de l'edifici o bé necessiteu que hi accedeixin persones externes a la UPF que han de formar part del treball o de la pràctica que estigueu realitzant (actors, figurants...), us heu d'adreçar a la secretaria dels vostres estudis i fer la petició -en la qual han de figurar les seves dades- amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores.D'altra banda, quan estigueu realitzant un rodatge al plató o en alguna altra instal·lació en el qual utilitzeu tant material vostre com material de la Universitat, cal que tingueu molt present el següent:No es pot fer res que pugui deteriorar les instal·lacions i els equips (com per exemple enganxar, penjar o foradar elements). Si es produeix algun desperfecte el responsable o responsables s'hauran de fer càrrec de les despeses de reparació o de restitució dels elements malmesos.Cal seguir en tot moment les indicacions dels tècnics pel que fa a les connexions elèctriques i a la manipulació dels equips.
Sol·licitar el material
Si us cal demanar algun equipament audiovisual per realitzar una pràctica o un treball autoritzat pel professor o professors corresponents, heu d'adreçar-vos al despatx 100 de la primera planta, on una vegada us hàgiu identificat amb el carnet de la UPF haureu d'omplir un full de sol·licitud de préstec de material cedit, que haureu de signar.Tot i que el material és revisat després de cada préstec, convé que comproveu el full de sol·licitud i el material lliurat del que us fareu responsables durant el període de préstec.
Ajut complementari
urant el curs acadèmic els serveis tècnics programen sessions de formació bàsica per a la utilització dels equips audiovisuals. Us recomanem que no deixeu d'assistir-hi, ja que us seran molt útils per poder utilitzar els equips de forma correcta.Els equips estan assegurats per ser utilitzats dins i fora del recinte de l'edifici, però cal que tingueu en compte que no estan cobertes les avaries degudes a l'ús inadequat ni la pèrdua o l'abandonament del material audiovisual, que resta sota la vostra responsabilitat durant el període de préstec, amb els efectes que se'n deriven.
Què cal tenir en compte
Consultar la normativa d'utilització d'espais, equipaments i instal·lacions de la UPF.Consultar les fitxes d'informació bàsica sobre el funcionament dels aparells que us facilitaran els serveis tècnics.Tenir cura del material que teniu al vostre càrrec durant el període que dura el préstec.Retornar tot el material sol·licitat en un sol lliurament i no sobrepassar el termini de devolució dels equips. Tingueu en compte que molt probablement hi ha altres persones que esperen que retorneu aquest material per poder fer-ne ús.Consultar al personal tècnic si teniu algun dubte en el funcionament d'un equip o instal·lació. Tenint en compte que el voltatge pot ser diferent del d'un equip domèstic, cal que consulteu els tècnics abans de connectar els equips a la xarxa elèctrica.Avisar el personal tècnic al més aviat possible en cas que es produeixi alguna incidència amb el material (avaria, robatori...) durant el préstec.
Instal·lacions:
Sales d'edició digitals LIQUID
Sales d'edició digitals EDIT
Taller de fotografia
Tallers de ràdio
Estudi de televisió
Incompliment
Ocasionar desperfectes en l'ordinador portàtil per un mal ús
ón usuaris de les aules informàtiques i dels altres equipaments informàtics d'ús comú: 1. El Personal Docent i Investigador (PDI) vinculat administrativament o laboralment a la UPF 2. El Personal d'Administració i Serveis (PAS) vinculat administrativament o laboralment a la UPF 3. Els estudiants de la UPF de primer, segon o tercer cicle 4. Els estudiants, professors o investigadors provinents de programes d'intercanvi, mentre duri la seva estada oficial a la UPF 5. Els estudiants dels cursos de postgrau aprovats per la UPF, pregrau i extensió universitària durant el període que cobreixi la matrícula del curs corresponent 6. Altres persones i col·lectius que la UPF autoritzi explícitament.
Fletxeta Assumir el cost de la reparació del dany produït en l'aparellFletxeta Suspensió del servei durant 1 any
Fer canvis en la configuració del programari
Suspensió del servei durant 7 dies
Treure l'aparell de les instal·lacions del campus de la Universitat
Suspensió del servei durant 3 mesos
No haver retornat l'ordinador portàtil l'endemà del préstec
Reposició de l'ordinador portàtilFletxeta Suspensió del servei mentre no es reposi el portàtil, i durant 1 any a partir de la data en que ha estat reposat
Per imprimir cal que feu els passos següents:- En el cas que estigueu imprimint un treball, cal que el graveu amb un nom per tal de facilitar la seva identificació en la cua d'impressions.- Activar l'opció Imprimir de l'aplicació que estigueu utilitzant de forma que us aparegui la finestra del controlador d'impressora: en la majoria d'aplicacions heu d'utilitzar l'opció Imprimir que hi ha al menú Archivo, ja que si utilitzeu la icona d'imprimir segurament l'aplicació no us mostrarà aquesta finestra i enviarà la impressió amb els valors que hi ha predefinits.
Retornar l'ordinador portàtil amb retard (entre les 14.00 i les 21.00 h de l'endemà
Suspensió del servei durant 1 any
Retornar l'ordinador portàtil amb retard (abans de les 14.00 h de l'endemà)
Suspensió del sevei durant 3 mesos
Retornar l'ordinador portàtil amb retard (el mateix dia)
Penalització
Suspensió del sevei de préstec d'ordinadors portàtils de 7 dies per cada hora de retard
Programes de l'ordinador
Programari bàsic
Nero
Power Archiver
Acrobat Reader
SPSS
ThunderBird
Mozilla Firefox
Antivirus Trend Micro
PDF Creator
Open Office
Microsoft Office 2003
sistemes operatius
Linux: Fedora Core 5
Microsoft Windows XP
lloc d'utilització
L'ordinador portàtil no pot sortir de les instal·lacions del campus de la Universitat.
Temps de préstec
El préstec té una durada màxima de 4 hores. Es pot renovar si no hi ha usuaris en llista d'espera. Per renovar-lo, cal que us adreceu al taulell
Aquest servei s'ofereix a totes les seus des de l'horari d'obertura i fins a les 20.30 hores (19.30, de dilluns a divendres no festius, en èpoques de Nadal i estiu).
Centres externs.
Personal i adreça de contacte
Ramon Vendrell -
Eva González
Blanca Moseguí
(Comunitat Universitària UPF)
Tel.: + 34 93 542 16 05Fax: + 34 93 542 16 86
Diana Asensio -
(Centres externs)
Tel.: + 34 93 542 17 08Fax: + 34 93 542 16 86
Marta Comadran
Responsable de Préstec Interbibliotecari
Tel.: + 34 93 542 16 01Fax: + 34 93 542 24 49
Drets d'autor
Els documents sol·licitats a través d'aquest servei es poden utilitzar únicament per a ús privat, docent o d'investigació.
Condicions dels préstec interbibliotecari
La durada del préstec és de 45 dies naturals a partir de la seva data de sortida.
Comunitat universitària de la UPF:
Usuaris
PEI
IMIM
IMAS
IdEC
IBE
Fundació IBEI (CIDOB)
ESCI
Estudiants d'intercanvi de programes internacionals
Elisava
CRG
Poden utilitzar el servei de préstec interbibliotecari els estudiants, personal docent i investigador, personal d'administració i serveis de la UPF.
Reservar documents en préstec
Si esteu interessats a treure un document que està prestat a un altre usuari, podeu fer-ne una reserva, per tal que el pugueu tenir quan aquest el retorni.
Retornar els documents
devolució dels documents amb retard,
7 dies de bloqueig per document i dia de retard
4 dies de bloqueig per document i dia de retard
ls documents es poden retornar a la bústia de retorns que hi ha a les diferents seus, al llarg de tot l'horari d'obertura de la Biblioteca/CRAI, o en el taulell de préstec, fins a les 21.00 hores (20.00 hores de dilluns a divendres no festius en èpoques de Nadal i estiu).
Renovar els préstecs
Els préstecs de les modalitats habituals es poden renovar fins a quatre vegades si els documents no han estat sol·licitats per un altre usuari.
Sol·licituds
Per telèfon
Electròniques
Al taulell
Quants documents i per quants dies
Tipus d'usuaris
Professors i investigadors
Dipòsit: El professor determina per a cada document la durada del préstec, que pot ser de fins a un any.Superat el termini de préstec habitual del document (14, 7 o 5 dies), si un altre usuari el sol·licita, se li ha de poder prestar. El professor té aleshores 4 dies per portar-lo a la Biblioteca/CRAI. Un cop finalitzat el període de préstec per a aquest segon usuari, el document es retorna al professor, si així ho ha sol·licitat.
60
Persones autoritzades
Préstec del mateix dia (s'exclouen les publicacions en sèrie) Préstec de caps de setmana i festius (pels documents de les seus que no obren en cap de setmana i festius)
6
Personal d'administració i serveis
Préstec del mateix dia (s'exclouen les publicacions en sèrie) Préstec de caps de setmana i festius (pels documents de les seus que no obren en cap de setmana i festius)
Estudiants de postgrau
- Préstec del mateix dia (s'exclouen les publicacions en sèrie) - Préstec de caps de setmana i festius (pels documents de les seus que no obren en cap de setmana i festius)
30
Estudiants de grau
Durada dels préstecs
Modalitats de préstec restringit
Préstec del mateix dia (s'exclouen les publicacions en sèrie)Préstec de caps de setmana i festius (pels documents de les seus que no obren en cap de setmana i festius)
Modalitats habituals
Préstec reduït
Documents audiovisuals
5 dies
Bibliografia recomanada idocuments d'ús molt freqüent
7 dies
Documents sense limitacions per al préstec
14 dies
Nombre de documents que es poden tenir alhora
10
Hrari
Podeu treure documents en préstec:Al llarg de tot l'horari d'obertura, a la Biblioteca/CRAI
Les instal·lacions estan preparades per accedir-hi en cadira de rodes.Si teniu alguna discapacitat, fisica o d’aprenentatge, que limiti la vostra independència en l’ús dels serveis o en la cerca d’informació a la Biblioteca, adreceu-vos al taulell d’informació bibliogràfica. Allí, el personal us ajudarà a buscar tot allò que necessiteu.
e dilluns a divendres de 8.00 a 1.30 h de la matinada(Accés restringit al personal acadèmic, estudiants de 3r cicle de l'IUHJVV i persones autoritzades)Fletxeta Dissabtes i festius de 10.00 a 21.00 h(Accés restringit al personal acadèmic)
93 542 20 07 93 542 16 86
Ramon Trias Fargas, 27 08005 Barcelona
Unitat d'Informàtica de la Ciutadella
Edifici Mercé
Horari
Teléfon Fax
93 542 20 65 93 542 21 45
Plaça de la Mercè, 12 08002 Barcelona
Edifici Jaume I
De dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 h
Teléfon Fax
93 542 17 11 / 17 1293 542 17 02
Ramon Trias Fargas, 25-27 08005 Barcelona
Teléfono Fax
93 542 17 0993 542 16 86
Adreça
Ramon Trias Fargas, 25-27 08005 Barcelona
Unitat d'Informàtica del Mar
Horari
Fletxeta De dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 h
93 316 08 88 93 316 09 01
Adreça
Doctor Aiguader, 88 08003 Barcelona
De dilluns a divendres, no festius, de 8.00 a 21.00 h, i de 8.00 a 20.00 h
Teléfon
93 316 35 35
Adreça
Doctor Aiguader, 80 08003 Barcelona
De dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 h
93 542 23 58 93 542 24 49
Roc Boronat, 138 08018 Barcelona