Categorie: Tutti - demanda - entrevista - informació - avaluació

da Mireia Duaigües mancano 3 anni

177

LA INTERVENCIÓ EN L'ÀMBIT DE LA DEMANDA

En el contexto de la intervención en el ámbito de la demanda, se establece un protocolo de tutoría, seguimiento y evaluación del plan de acción personalizado. Este incluye la creación de un expediente personal y el contrato de compromiso, así como el control de asistencia y la elaboración del currículum vitae.

LA INTERVENCIÓ EN L'ÀMBIT DE LA   DEMANDA

LA INTERVENCIÓ EN L'ÀMBIT DE LA DEMANDA

Topic principal

Indicadors per a la recollida d'informació

Dades d’identificació de la trajectòria i l’experiència professional
dades d'identificació de la formació
dades d'identificació personal

Composició expedient personal

Les proves psicotècniques i qüestionaris
El currículum (CV)
El control d’assistència
El protocol de derivació
El protocol de tutorització, seguiment i avaluació del pla d’acció
El contracte de compromís
El protocol del pla d’acció personalitzat
El protocol d’entrevista diagnòstica inicial

L'entrevista

característiques generals
Les entrevistes han de ser individuals i personalitzades. Seran variables i respondran sempre a les necessitats de la persona demandant, a les seves característiques i al seu perfil. Es tracta de garantir una atenció personalitzada durant la qual el tècnic en inserció pugui obtenir, còmodament i en privat, informació de la persona demandant, i al mateix temps s’ha de permetre que aquesta persona pugui obtenir la informació que necessiti sobre el procés en què està immersa.
L’entrevista ha d’estar planificada prèviament. En cap cas l’entrevista ha de suposar una pèrdua de temps per a cap de les dues persones implicades. Per evitar-ho, cal que l’entrevistador es basi en uns instruments o protocols, amb una sèrie d’indicadors, que facilitin la recollida sistemàtica d’informació i que serveixin, posteriorment, per analitzar els diferents elements que configuren l’ocupabilitat.
La durada ha de ser limitada. Cal fixar un temps definit, d’aproximadament una hora, i la persona entrevistada ha de conèixer la durada de l’entrevista abans de començar, malgrat que s’aconsella no ser excessivament rigorosos en aquest punt. De totes maneres, s’ha de tenir en compte que un temps massa curt pot crear angoixa i ansietat, mentre que una entrevista massa llarga pot provocar tedi, cansament o falta d’interès en la persona demandant.
S’haurà de disposar d’un espai que permeti la privacitat de la conversa entre demandant i professional. És imprescindible disposar d’un lloc adequat per dur a terme les entrevistes. Cal assegurar-se que no hi haurà interrupcions, visites o trucades durant la sessió. Si és possible, i per afavorir el clima amable, és aconsellable no fer servir la taula del despatx, que exerceix de barrera entre l’entrevistador i l’entrevistat.

Què són els itineraris personalitzats?

A qui van dirigits?
A col·lectius que presenten més dificultats per incorporar-se al món laboral
Marc metodològic o la filosofia d’intervenció
Les tipologies d'actuacions

Actuacions d’atenció individual, en què per mitjà d’una sèrie d’entrevistes personals es recollirà la informació pertinent i es guiarà i implicarà la persona en el seu procés d’inserció.

Actuacions d’atenció grupal, en les quals s’aplicaran estratègies metodològiques actives i participatives per fomentar el desenvolupament personal gràcies a l’ajuda del grup.

La intervenció ha de ser personalitzada, mitjançant una sèrie d’entrevistes, tenint en compte que les persones que presentin més problemes requeriran una intervenció més intensiva en recursos i serveis.
La intervenció s’ha de dur a terme com un procés, és a dir, es proposen objectius, resultats i accions que es desenvolupen en fases i en un període temporal.
Pot ser pres com una analogia de trajectòria o camí que cal seguir durant un cert espai de temps per assolir una meta. Durant aquesta trajectòria, s’han de tenir en compte tota la sèrie d’esdeveniments o situacions que poden arribar a succeir.