Categories: All - necesidades - educación - atención - orientación

by Nuria Delgado Boloix 3 years ago

258

tipologia de serveis d'atencio primerenca

Los servicios de atención temprana están diseñados para apoyar a niños con necesidades educativas especiales. Entre estos servicios se encuentran el CREDA, que se centra en alumnos con deficiencias auditivas severas, y el USEE, que proporciona recursos humanos y técnicos a estudiantes con necesidades educativas especiales.

tipologia de serveis d'atencio primerenca

TIPOLOGIA DE SERVEIS D'ATENCIÓ PRIMERENCA

Serveis sanitaris

FUNCIÓ:
EQUIP INTERDISCIPLINAR:Equip CSMIJ: psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials i personal…
FINALITAT: atenció especialitzada i suport en atenció primària a infants i joves fins als 18 anys
FUNCIÓ: promoció de la salut mental i la prevenció, donen assistència a problemes psicològics i psiquiàtrics a través de l'orientació, el diagnòstic, i els tractaments psicològics.

Serveis educatius

UTAC:
EQUIP INTERDISCIPLINAR: -
FINALITAT: s'encarrega d'orientar, assessorar i cooperar amb les famílies, els professionals i les institucions, així com de donar suport a la inclusió escolar i a l’accés al sistema educatiu.
FUNCIÓ: avaluació, la intervenció i el seguiment de les persones que necessiten sistemes alternatius per a la comunicació oral o la mobilitat.
CREC:
EQUIP INTERDISCIPLINAR: El CREC es coordina i col·labora amb els EAP.
FUNCIÓ: s'encarrega de valorar les necessitats educatives de l’alumnat amb dèficit visual i d'oferir atenció directa. D'altra banda, s'encarrega d'orientar al professorat sobre l’atenció que necessita l’alumnat amb dèficit visual, i orienta també a les famílies.
CREDA:
EQUIP INTERDISCIPLINAR:el formen logopedes, audioprotesistes que adapten es audiòfons a les necessitats de cada persona i psicopedagogs que donen l’atenció necessària a l’àmbit territorial definit pel Departament d’Educació.
FINALITAT:facilitar l’adequació de les necessitats de l’alumnat a la tasca docent, tot establint una relació estreta tant amb els professionals del centre com amb els serveis educatius del sector i amb els EAP.
FUNCIÓ: conjunt de serveis educatius especialitzats en donar atenció a l’alumnat amb deficiències auditives greus i permanents o amb trastorns greus del llenguatge.
USEE:
EQUIP INTERDISCIPLINAR: format com a mínim per mestres d’educació especial i un educador, i també hi poden donar suport logopedes, fisioterapeutes i altres professionals.
FINALITAT: ajuden i donen suport a l’alumnat que presenten necessitats educatives especials.
FUNCIÓ: són unitats amb una sèrie de recursos humans, tècnics i materials, físicament ubicades als centres educatius i en diverses llars d’infants
EAP:
EQUIP INTERDISCIPLINAR:professorat amb l’especialitat de psicologia o pedagogia, mestres especialistes en pedagogia terapèutica i/o audició i llenguatge, etc.
FINALITAT: facilitar eines suficients per donar resposta a l’alumnat que presenta necessitats educatives durant la seva escolaritat.
FUNCIÓ: assessorament i orientació des d'un punt de vista psicopedagògic els centres educatius

Serveis socials

CDIAP:
EQUIP INTERDISCIPLINAR: psicolegs, Pedagogs, Treballadors familiars
FINALITAT: l'infant sigui capaç d’interrelacionar-se amb el seu entorn de la forma més efectiva i gratificant per a ell i els que l’envolten.
FUNCIÓ: s'especialitzen en l’atenció als menors de 6 anys que poden patir o tenen el risc de patir un trastorn de desenvolupament.:
FINALITAT:
EQUIP INTERDISCIPLINAR:Psicòlegs, Pedagogs, Treballadors familiars
FINALITAT: Són serveis de valoració i orientació destinats a persones amb discapacitat
FUNCIÓ: tenen com a funció la informació, l'orientació i la valoració d’infants i adults amb discapacitats o trastorns físics, psíquics, sensorials així com malalties mentals.
DGAIA:
EQUIP INTERDISCIPLINAR:Equip:Psicòlegs, Pedagogs, Treballadors familiars
FINALITAT: promoure el benestar dels menors i contribuir al seu desenvolupament personal
FUNCIÓ: Prevenció, estudi i seguiment dels infants, adolescents i les seves famílies, en situació de risc social: