Categorieën: Alle - dirección - educación - familias - actividades

door processos b.p.1314 11 jaren geleden

378

LEC

La legislación educativa establece un marco normativo completo y con visión de futuro, que cubre diversos aspectos clave del sistema educativo. Primero, se asegura la subvención o concertación de enseñanzas consideradas de interés público, garantizando así su accesibilidad.

LEC

LLEI 12/2009, del 10 de juliol, d’educació.

Proposa un conjunt normatiu coherent, complet i amb visió de futur, que:

Concreta les llibertats, els drets i els deures de les famílies en el procés educatiu, amb el reconeixement del paper fonamental de les famílies, i en potencia la participació en la vida escolar. Aposta per la formació de les famílies i per llur vinculació amb els centres per mitjà de la carta de compromís educatiu.
Títol III. Cap 3. Art. 25-27

Lidia Gamez, Laia Marsal, Marta Gimeno i Anna Picas

Estableix la base jurídica de l’Administració educativa posant les bases de la cooperació estable entre l’Administració local i l’Administració educativa. El municipi i, si escau, els altres ens locals, com a administracions més properes als ciutadans, són àmbits on es poden concretar els compromisos de la societat amb l’educació, en aplicació dels principis de proximitat i subsidiarietat
Títol X, Capítol III, Article 162
Reconeix el valor educatiu i socialitzador de les activitats de lleure i el dret de tots els alumnes a accedir-hi en condicions d’igualtat.
Titol3:Cap2,Art.24:1,5 i 7
Assegura un sistema d’avaluació intern i extern com a garantia d’ajustament del sistema a llurs principis i finalitats, i, alhora, actua com a instrument imprescindible per a desenvolupar l’autonomia dels centres i les bases del Servei d’Educació de Catalunya, tot implantant la cultura de l’avaluació en el conjunt del sistema educatiu, la qual cosa ha de permetre un millor coneixement del funcionament i dels resultats del sistema.
ARTICLE 193-194 (pàg.81) títol 11

Noms del grup:

Slilvia Chicón

Cristina Español

Georgina Fernández

Marta Lopera

Estableix mecanismes per a la subvenció o la concertació del conjunt d’ensenyaments declarats d’interès públic.
Títol 12. Capítol 2. Article 198-199

Ana Mª Blanco

Raquel Martínez

Cristina Molino

Yasmina Rodríguez

Potencia la innovació pedagògica sistemàtica i estructurada, el reconeixement de les bones pràctiques educatives amb el foment i el suport del lideratge educatiu, la formació del professorat, les infraestructures digitals del centre i la previsió de centres de referència pedagògica.
Titol3.Cap 4 .Article29:c

Sara Navarrete,Anna Terol,Laia Valldosera i Cristina García

Caracteritza la professió docent, estableix la funció pública docent a Catalunya, adaptada a les necessitats dels centres, i també dissenya la carrera docent. Estableix l’homologació de les condicions laborals i retributives del personal de l’escola concertada.
Regula la formació, la selecció i les competències de la direcció dels centres públics i de llurs òrgans col·legiats de govern, i reconeix els directors com a autoritat pública.
Facilita pautes i referents per a l’organització de l’acció educativa i els continguts dels ensenyaments i assegura que, en el marc de l’autonomia dels centres, els projectes educatius n’ordenin la gestió, la direcció, l’organització pedagògica i els continguts dels ensenyaments.
Títol V, Cap 1, Art 51-53 Títol VI, Cap 1, Art 72-73 Cap 2, Art 77-83 Títol VII, Cap 1, Art 90-91 Cap 2, Art 97-99

Helena Urpí

Sheila Lozano

Adrián Barrenetxea

Lídia Parellada

Regula el desenvolupament de l’exercici democràtic i responsable de l’autonomia dels centres educatius públics i el marc normatiu que n’empara l’exercici participatiu i responsable, i també els mecanismes de seguiment dels processos, d’avaluació dels resultats i d’informació i transparència, que els faci millorar en excel·lència i igualtat.

Títol VI, Cap 1, Art 77 Títol VII, Cap 1, Art 90 Títol VII, Cap 2, Art 97-100 Títol VII, Cap 3, Art 101-103

Mònica Soler

Núria Sans

Fixa els principis generals de la regulació del règim lingüístic en l’àmbit de l’ensenyament i determina els nivells competencials en el Marc europeu comú de referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de les llengües.
Títol II, Article 9 -18
Fixa les condicions per a assolir un bon clima escolar en els centres, per mitjà d’una definició clara dels drets i deures dels alumnes
Títol I, Article 7 Titol III, Cap 2, Article 21-24 Títol III, Cap 5, Article 30-38

Miriam Arnan, Judith Mitjans, Eva Pedrola, Eva Torner

Consolida un projecte educatiu de país que garanteix el dret a l’educació de tota la ciutadania i que, prenent com a fonament la igualtat, l’equitat i la justícia social, li ofereix una educació gratuïta i de qualitat.
Títol Preliminar, Article 2 Títol I, Article 5

Jacquelina Moreno,Judit Esteruelas, Gemma Busquets, Judit Ruiz

Determina de quina manera els centres educatius ofereixen un servei educatiu de qualitat i fixa les bases del Servei d’Educació de Catalunya i les garanties derivades del principi d’autorització administrativa.
Defineix els principis generals que inspiren el sistema educatiu i l’organització d’aquest per a satisfer el dret a l’educació, per mitjà de la cooperació entre els diversos agents de la comunitat educativa.

exemple de nota

Títol preliminar. Art. 1 - 2

Lidia Gàmez, Laia Marsal, Marta Gimeno i Anna Picas

LEC

Main topic