Categorias: Todos

por Casandra Oleinic 1 ano atrás

114

SCRIITORI

Mihai Eminescu, născut în Botoșani, este considerat una dintre cele mai importante figuri din literatura română, cunoscut pentru lucrări precum "Luceafărul". Vasile Romanciuc, originar din Basarabia, a absolvit Facultatea de Filologie și a marcat literatura română prin poeziile sale distincte, inclusiv "

SCRIITORI

SCRIITORI

Vasile Romanciuc

Vasile Romanciuc s-a născut la 17 decembrie 1947 în satul Bădragii Noi, Edineț (fostul județ Hotin), Basarabia, părinții săi fiind Alexei Romanciuc și Olga Romanciuc. Este absolvent al Facultății de Filologie, secția ziaristică a Universității de Stat din Moldova.
Rugă pe noi

Ion Druță

Ion Druță s-a născut pe 3 septembrie 1928, în satul Horodiște, județul interbelic Soroca, din Regatul României (în prezent în raionul Dondușeni, din Republica Moldova). A absolvit școala de silvicultură și Cursurile superioare de pe lângă Institutul de Literatură „Maxim Gorki” al Uniunii Scriitorilor din U.R.S.S.. Din 1969 se stabilește la Moscova, din Rusia sovietică.
Clopotnița

Ion Creangă

Ion Creangă. 1 martie 1837, Humuleștii Noi, județul Neamț, România – d. 31 decembrie 1889, Iași, România) a fost un scriitor, dascăl și diacon român. Figură principală a literaturii române din secolul al XIX-lea, este cunoscut pentru autobiografia Amintiri din copilărie, precum și pentru nuvelele și povestirile sale. Principala contribuție a lui Creangă la literatura fantastică și pentru copii include narațiuni structurate în jurul unor protagoniști eponimi (Ivan Turbincă, Dănilă Prepeleac, Stan Pățitul), precum și basme ce pictează tabloul valorilor autohtone (Povestea porcului, Capra cu trei iezi, Soacra cu trei nurori, Punguța cu doi bani, Fata babei și fata moșneagului)
Capra cu trei iezi

Mihai Eminescu

Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici; 15 ianuarie 1850, Botoșani, Moldova – d. 15 iunie 1889, București, România) a fost un poet, prozator și jurnalist român, considerat, în general, ca fiind cea mai cunoscută și influentă personalitate din literatura română.
Luceafărul

подтема