arabera Bunel Radu 14 years ago
866
Honelako gehiago
Unii oameni nu simt nimic daca fumeaza marijuana iar altii se pot relaxa si pot avea un sentiment inaltator. Se descriu diferite faze ale starii tipice de euforie (engl. "cannabis high", "social high"). Printre efectele initiale se numara adesea o stare de agitatie, însotita ocazional de stare de tensiune si anxietate, stari ce vor fi urmate în curând de o senzatie placuta de siguranta si ocrotire. Urmeaza stari introspective si echilibrate, de un calm deosebit. Alteori pot aparea oscilatii ale starii de spirit, râsul nemotivat alternând cu tacerea contemplativa. Este caracteristica intensificarea perceptiei mediului extern si intern. În cazul consumului în grup, aceste modificari pot determina o traire mai intensa a relatiilor de grup.
este amestec verde, maro sau gri din frunzele, tulpinile, semintele si florile uscate ale canepei (Cannabis Sativa) si are aspect de tutun verzui taiat foarte fin. Fiecare tip de marihuana contine THC (Tetra-hidro-cannabinol) principalele substante psihoactive ale acestor produse vegetale. Cu cat valoarea THC-ului este mai mare, cu atat mai puternice sunt efectele acestui usor drog. Substantele active din cannabis au o istorie îndelungata si plina de traditie, ca medicamente. În tarile Orientului si Americii latine, aceste substante sunt puternic raspândite si au indicatii de consum medicale si mai ales sociale. din aceasi planta provine si Hasisul (engl. "pot", "shit") este rasina secretata de glandele situate la nivelul frunzelor de cânepa (Cannabis). Hasisul se comercializeaza în "bulgari" solizi sau placi presate si se prezina - în functie de tara de origine - în nuante de culoare rosie, maron, verde sau negru. Hasisul si uleiul de hasis sunt forme mai puternice de marihuana. Experientele pe animale au aratat ca THC-ul ataca sistemul imunitar al organismului.
scăderea frecvenței pulsului, o umplere mai puternică a vaselor conjunctivale (vasele sanguine de la nivelul conjunctivei ochiului), modificarea fluxului sanguin cerebral, corespunzând stărilor de meditație și concentrare. De asemenea, pot apărea simptome ca: scăderea tensiunsii arteriale, uscarea mucoasei bucale și faringiene, vomă, diaree și senzație imperioasă de foame.
Hașișul și marijuana se poate fuma în formă pură sau în amestec cu tutun. Există mai multe modalități de a fuma:
* fabricarea unei țigarete prin rularea conținutului într-o foiță de hârtie (engleză: joint);
* la pipă;
* folosirea unei narghilele sau a unui bong;
* folosirea unui dispozitiv numit vaporizator (inhalarea vaporilor de apa cu THC) care dăuneaza mai puțin plămânilor.
este un drog care se obține din mugurii nefecundați ai plantei femele de Cannabis sativa L.ssp indica(cânepă). Face parte din categoria drogurilor psihoactive slabe (blânde). In general hașișul este inhalat prin fumare sau consumat cu alimente sau băuturi.
provoacă persoanei care o fumează sau o digeră o senzație de euforie .
este o subspecie a speciei Canabis sativa specie care face parte din familia Cannabaceae. Frunzele și florile plantelor de cânepă indiană conțin o substanță chimica sau drog cunoscuta sub numele de THC
O doză de 80-150 mg de Ecstasy are un efect de 4-6 ore. Efectele Ecstasy depind foarte mult de starea iniţială a utilizatorului şi de locul (ambientul) în care substanţa este ingerată. Cei mai mulţi utilizatori declară că XTC le provoacă un sentiment de bine general, de încredere în sine şi în ceilalţi. Lumea devine mai bună, viaţa mai frumoasă, cei care sunt timizi devin mai comunicativi şi percepţiile senzoriale se intensifică (simţ tactil, percepţie auditivă, percepţie vizuală etc.). Ecstasy mai poate provoca şi alterarea percepţiei timpului, reducerea sentimentului de frică, reducerea obsesiilor, conştientizarea şi aducerea la lumină a unor amintiri foarte vechi şi creşterea apetitului sexual.
Ecstasy se găseşte sub formă de pastile, de forme şi culori diferite şi se ingerează (se înghite). Este important ca utilizatorul de Ecstasy sa fie sigur ca ceea ce înghite este Ecstasy şi nu o altă substanţă cu efect stupefiant.
Ecstasy (MDMA) face parte din categoria amfetaminelor - adică a substanţelor care măresc viteza de reacţie a corpului. La începutul secolului 20, MDMA a fost sintetizat de către cercetătorii de la compania de farmaceutice Merk. Prin anii '70, MDMA a devenit o substanţă foarte utilizată în activitatea psihiatrică şi psihoterapeutică. Acum aproape 20 de ani Ecstasy a fost inclus în categoria substanţelor stupefiante ilegale, dar în acelaşi timp a început să devină un drog foarte popular, legat de lumea cluburilor underground de rave.
"Administrarea de doze foarte mici de Delysid (1/2 - 2 ug/kg greutate) duce la alterarea perceptiei, halucinatii, depersonalizare, amintiri neplacute si alte variate simptome neuro-vegetative. Efectele se instaleaza dupa 30-90 de minute si dureaza in general intre 5 si 12 ore.
Este o pulbere alba, fara miros luata de obicei oral, cu efecte variabile care isi fac aparitia in decurs de o ora si dureaza in general intre 8 si 12 ore, slabind treptat.
LSD este numele generic pentru acidul lisergic dietilamida-25. Descoperit in 1938 de catre Albert Hofmann, LSD este una dintre cele mai puternice substante halucinogene cunoscute.
Steroizii anabolizanți sunt hormoni sintetici, care sporesc capacitatea organismului de a produce țesut muscular. Unii sportivi iau steroizi în speranța că vor spori capacitatea lor de a alerga mai repede, de a arunca mai departe, de a ridica greutăți mai mari, de a sări cât mai sus.
pulbere
metamfetamine
Oral (sub forma de capsule), prizate, fumate sau injectate
asemanatoare cu cele ale adrenalinei: energie, euforie, dilatarea pupilelor, atentie, siguranta.
Efecte pe termen scurt: acnee severa, nervozitate, uneori paranoia sau agresivitate, cresterea pulsului si a presiunii sangvine, migrene.Efecte pe termen lung: ulcer, afectiuni ale vaselor sangvine, psihoza, malnutritie din cauza lipsei apetitului, stop cardiac. Poate afecta eficienta pilulelor contraceptive.
Pulbere alba sau lichid cu miros aromat, de culoarea coniacului
Prizata, fumata (crack-ul este fumat in pipe de sticla), injectata
Extazul(15-30 minute) este urmat de o depresie profunda, de irascibilitate, agitatie, oboseala mentala si de o mare dorinta pentru o alta doza.
Efecte pe termen scurt: dilatarea pupilelor, ii curge nasul, este energic, euforic, sigur de sine si nu are pofta de mancare, cresterea temperaturii corpului, a ritmului cardiac si a presiunii arteriale, epilepsie, anxietate, amnezii, acte de violenta, instabilitate, panica, senzatia de persecutie; imediat dupa doza, dureri de cap de circa o ora, tremuraturi, senzatie de cald/rece; cateva zile de depresie.
Efecte pe termen lung: hepatita A, B sau C, paranoia, infarct cerebral sau miocardic, dureri abdominale, comportament agre- siv, halucinatii (care pot provoaca acte de automutilare, suicid, omor), dependenta psihica
Cristale bej sau brune; rafinata, este o pudra alba
Extrasa din frunzele de coca prin procedee chimice, cu ajutorul unui solvent ca petrolul sau kerosenul
Administrarea excesiva de barbiturice determina tulburari de coordonare a miscarilor, alterari de perceptie si gandire, euforie de dezinhibitie. Supradozarea poate induce stupoare, coma si, in cazuri extreme, deces. Asocierea alcoolului, opiaceelor si a altor deprimante SNC paote cauza tulburari respiratorii letale.
Cea mai obisnuita forma de administrare este cea orala, desi pot fi administrate si in injectii intravenoase sau intramusculare. Dupa ingestie barbituricele sunt absorbite cu usurinta din stomac si patrund rapid in circulatia sanguina;
Barbituricele, o clasa de medicamente derivate din acidul barbituric (maloniluree), sunt sedative hipnotice care deprima activitatile SNC. In functie de durata lor de actiune sunt clasificate in barbiturice cu actiune foarte scurta, scurta, intermediara si indelungata.
Aceste medicamente sunt prescrise medical pentru a reduce tensiunea emotionala si induce somnul; sunt folosite de asemenea in unele forme de epilepsie pentru a reduce frecventa crizelor convulsive.
Injectare (subcutanata, intramusculara sau chiar intravenoasa), dar sub forma de pudra poate fi prizata sau fumata.
pe termen scurt: pupilele micsorate, pleoapele cazute, stare de depresie, apatie, greata, dependenta fizica ultrarapida, voma, crampe, transpiratie, gura uscata, piele iritata, senzatie de greutate la extremitatile corpului, probleme cardiace si respiratorii, scaderea libidoului, carii, abcese, dinti cazuti, galbejeala. In cinci zile aceste efecte dispar.
Efecte pe termen lung: rigiditate musculara, vene sparte, contractia vezicii biliare, constipatie, perturbarea vederii, complicatii pulmonare (inclusiv pneumonie), boli hepatice, septicemie, SIDA. O supradoza de heroina poate provoca starea de coma sau moartea celui care o consuma.
De culoare alba, cenusie, roz, bruna
Pe cale orala, subcutanat, intramuscular sau rectal. Mai poate fi fumata dintr-o foita de staniol ( "fugarirea dragonului" )
Alterarea perceptiei durerii in maduva spinarii si in creier. Afecteaza de asemenea si raspunsurile emotionale la durere. Au de asemenea si efecte stimulatoare deoarece blocheaza transmitatorii neuro-inhibitori. Efecte pe termen lung: sangerari stomacale vatamarea rinichiului si ficatului, "mancarimi", constipatie, greata, mahmureala, pupile micsorate, vedere neclara, slabirea vederii nocturne si de a conduce un autovehicul, incetinirea ritmului cardiac, dezorientare, convulsii, halucinatii, depresii, probleme sexuale, agitatie, tremur, crize.
Morfina poate fi luata pe cale orala, atunci cand este sub forma de tablete, dar poate de asemenea sa fie si injectata subcutanat, intramuscular sau intravenos; aceasta din ultima varianta este preferata de catre cei care sunt dependenti de acesta substanta.
Anxietate Miscari involuntare ale globului ocular
Frisoane Constipatie Pupile micsorate Crampe Stare depresiva si iritata Mancarimi Diaree
Ameteala Iritatii Imposibilitatea de a urina
Amorteala Rigiditate musculara Vise
Stare exagerata de bine Crize de lesin Gura uscata
Transpiratie Retentie de apa Inrosire a fetei
Sedare Carcei si crampe Crize
Voma Tremur Sentiment de plutire
Stare de rau Miscari musculare neecordonate Halucinatii
Agitatie Stare de slabiciune Dureri de cap
Reactii alergice Dureri abdominale Presiune crescuta/scazuta a sangelui
Pierdere a apetitului Gandire deviata Insomnie
Dureri usoare de cap Lezari accidentale
Efecte:In medicina opiul se foloseste in cantitati mici ca somnifer, calmant, analgezic, fiind mai ales utilizat ca materie prima pentru fabricarea legala a morfinei, a codeinei si a altor derivati.
Fumatul
In medicina opiul se foloseste in cantitati mici ca somnifer, calmant, analgezic, fiind mai ales utilizat ca materie prima pentru fabricarea legala a morfinei, a codeinei si a altorderivati.
Imagine
Aspectul plastilinei si culoarea cafeniu inchis.